Μέχρι σήμερα στην τηλεφωνική ατζέντα κάθε ελληνικής οικογένειας υπάρχουν καταχωρημένοι οι αριθμοί μιας σειράς χρήσιμων και απολύτως απαραίτητων ειδικοτήτων, επιστημονικών και μη, προκειμένου να κληθούν εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη.

Πρόκειται για, τουλάχιστον, πέντε τηλεφωνικούς αριθμούς άμεσης προτεραιότητας.

Ο πρώτος αριθμός που βρίσκεται πάνω πάνω και με έντονα γράμματα ανήκει στο πρόσωπο που αποδεδειγμένα και πέραν πάσης αμφιβολίας γνωρίζει τα μυστικά του ξεματιάσματος.

Το πιθανότερο βέβαια είναι να μην υπάρχει ένας και μόνο αριθμός σ’ αυτή την κατηγορία αλλά δύο, ίσως και περισσότεροι, καθώς είναι επιβεβαιωμένο πως όλα τα μέλη κάθε ελληνικής οικογένειας ματιάζονται το λιγότερο μια φορά την ημέρα, τις καθημερινές, ενώ τις αργίες και όταν πραγματοποιούν έξοδο φορώντας τα καλά τους πολλές περισσότερες, οπότε μια ξεματιάστρα είναι σίγουρο πως δεν θα μπορούσε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες.

Επίσης, ακόμα και στο ξεμάτιασμα είναι καλό να υπάρχει και μια δεύτερη, ίσως και τρίτη… γνώμη γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που του «μάτι» μπορεί να είναι τέτοιου είδους που να μη φεύγει με τίποτα και γι’ αυτό θα απαιτηθεί η συνδρομή ολόκληρης ομάδας για ν’ αντιμετωπιστεί.

***

 

Ο δεύτερος αριθμός είναι αυτός του οικογενειακού γιατρού. Είναι ο αριθμός που επίσης χρησιμοποιείται πάρα πολύ, κατά τι λιγότερο απ’ αυτόν του προσώπου που ξεματιάζει, καθώς καλείται για μια πρώτη και γρήγορη τηλεφωνική διάγνωση σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτου του συμπτώματος που θα παρουσιαστεί σε κάποιο μέλος της οικογένειας, από τα σπυράκια που θα εμφανιστούν στο μικρότερο μέλος της τα οποία μπορεί να οφείλονται στις τρεις πλάκες σοκολάτα που έφαγε, μέχρι ότι ο παππούς ξεχνάει μονίμως τους τελευταίους δύο μήνες όχι μόνο το όνομα της γυναίκας του αλλά και το ότι είναι παντρεμένος! (σ. σ. η «αμνησία» του παππού μπορεί να είναι προσποιητή, σύμφωνα με την άποψη της γιαγιάς, οπότε σ’ αυτή την περίπτωση ίσως να κριθεί πως δεν είναι απαραίτητο να ενοχληθεί ο γιατρός.)

***

Ακολουθούν οι τηλεφωνικοί αριθμοί του λογιστή, του υδραυλικού (σ. σ. εδώ δεν υπάρχει ο αριθμός μόνο ενός υδραυλικού αλλά πέντε έξη, καθώς πρέπει να είσαι τυχερός για να σου απαντήσει ένας εξ αυτών την τρίτη ή τέταρτη φορά), και του δικηγόρου.

Όλοι τους χρήσιμοι και απαραίτητοι για κάθε οικογένεια που δεν θα ήθελε να βρεθεί μπροστά σε κάποια δύσκολη κατάσταση χωρίς την απαραίτητη βοήθεια.

Από την πρώτη Ιανουαρίου όμως του 2024 και χάρη στις οργανωμένες και καλά μελετημένες προσπάθειες της Κυβέρνησης είναι απολύτως σίγουρο και επιβεβαιωμένο πως η ελληνική οικογένεια θα χρειαστεί και έναν ακόμα τηλεφωνικό αριθμό άμεσης κλήσης, αυτόν του Συμβούλου για την Επιλογή του Παρόχου Ηλεκτρικής Ενέργειας (σ. σ. ας τον ονομάσουμε με το αρκτικόλεξο Σ.Ε.Π.Η.Ε., χάριν ευκολίας).

***

Ο Σ.Ε.Π.Η.Ε. δεν θα είναι απλώς χρήσιμος αλλά θα μπορούσε πλέον να θεωρηθεί και ως ένα απολύτως απαραίτητο νέο μέλος για την κάθε ελληνική οικογένεια αν δεν θέλει να… χρεοκοπήσει και να αναγκαστεί να ξενιτευτεί εξ αιτίας της λανθασμένης επιλογής Παρόχου Ηλεκτρικής Ενέργειας, η οποία μπορεί να την οδηγήσει στην έκδοση τιμολογίου που θα φέρει το όνομα της και μαζί μ’ αυτό και πιθανό… εγκεφαλικό μόλις τα μέλη της δουν το νούμερο της χρέωσης που θα αναγράφει.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η επιλογή του Σ.Ε.Π.Η.Ε. θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά και αφού προηγηθεί η αυστηρή και ενδελεχής αξιολόγηση των προσόντων που αναγράφει το βιογραφικό του.

Προσόντα όπως:

Πτυχίο Πανεπιστημιακής Οικονομικής Σχολής
Μεταπτυχιακό στην μικροοικονομία. Η κατοχή ενός διδακτορικού παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια και είναι σαφώς πιο επιθυμητό, αλλά και το μεταπτυχιακό αρκεί για αρχή.
Συμμετοχή σε σεμινάρια στο εσωτερικό και το εξωτερικό με θέμα το πώς μπορεί κάποιος να επιβιώσει σε δύσκολες και πρωτόγνωρες οικονομικές συνθήκες  (σ. σ. η διεθνής γνώση και εμπειρία πιθανότατα να μην βοηθήσουν και πολύ στην περίπτωση αυτή καθώς αυτό που προωθεί η Κυβέρνηση με την επιλογή του Παρόχου Ηλεκτρικού Ρεύματος μάλλον πρόκειται για ελληνική πρωτοτυπία, αλλά μπορεί να χρειαστεί για άλλο λόγο. Για να μπορεί ο Σ.Ε.Π.Η.Ε. να συμβουλέψει τα μέλη της οικογένειας πού θα μπορούσαν να μεταναστεύσουν για να ζήσουν ως άνθρωποι και αν μην χρειάζονται δύο μισθούς και τη μισή σύνταξη της γιαγιάς προκειμένου να καλύψουν μόνο τα λειτουργικά έξοδα του σπιτιού.)

***

Επειδή ο κλάδος των Σ.Ε.Π.Η.Ε. μόλις άρχισε να δημιουργείται είναι σίγουρο πως στην αρχή η προσφορά δεν θα μπορεί να καλύψει τη ζήτηση, αλλά δεν θα πρέπει να απελπιζόμαστε.

Πολύ σύντομα θα έχει γίνει το πιο ελκυστικό επάγγελμα στην Ελλάδα, οπότε σ’ ένα δύο χρόνια το πολύ θα βρίσκεις όσους θέλεις και στην καλύτερη τιμή.

Υπομονή να ΄χουμε και εγκράτεια στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και όλα θα πάνε καλά.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X