Η εκπομπή ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Ιγνάτιο Γαβριηλίδη. Τεχνικό Ταμειακών Μηχανών, ο οποίος μίλησε για τις αλλαγές στη νέα εποχή των ταμειακών μηχανών και τη διασύνδεση με POS.

Αρχικά, ο κ. Γαβριηλίδης σημείωσε ότι το μέτρο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς θα πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένας έλεγχος για τη φοροδιαφυγή, συμπληρώνοντας πως η πολιτεία έχει δώσει ήδη κάποια voucher όπως για την κατάσταση των φορολογικών μηχανισμών, γα την αναβάθμιση των ταμειακών μηχανών και τη διασύνδεση με τα POS, αλλά και για την αναβάθμιση των ταμειακών του κλάδου της εστίασης.

«Εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα παραγωγικότητας των επαγγελματιών. Η αναβάθμιση έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα και θα πρέπει να γίνει οριστική σύνδεση όλων ως τις 1/3/24, αν δεν υπάρξει και νέα παράταση», τόνισε.

Για να συνδεθεί μια ταμειακή μηχανή με το POS θα πρέπει να αναβαθμιστεί το software και του POS και της ταμειακής (για το POS η αναβάθμιση γίνεται από τον ανάλογο φορέα και για την ταμειακή η αρμόδια εταιρεία). Η αναβάθμιση σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται απομακρυσμένα και σε κάποιες όχι, ενώ στις ταμειακές οι DATECS γίνεται και με απομακρυσμένο προγραμματισμό.

Για τις ταμειακές εστίασης, υπάρχουν αλλαγές, και ο νομοθέτης ορίζει ότι στις 1/7/24 όλος ο κλάδος θα πρέπει να έχει ταμειακή εστιατορίου, που έχει διαφορά, καθώς έχει τη δυνατότητα να κρατάει ανοιχτά τραπέζια και να εκδίδει προσωρινές αποδείξεις. Το τεχνικό πρόβλημα λειτουργικότητας που υπάρχει σήμερα θα αντιμετωπιστεί με την αναβάθμιση και τη διασύνδεση με το POS ενώ με την ταμειακή εστιατορίου αυτό επιλύεται. Όταν θα είναι συνδεδεμένη η ταμειακή με το pos, η απόδειξη θα έχει κοπεί και όταν ο πελάτης θα ζητήσει να πληρώσει με POS θα κοπεί νέα απόδειξη. Ή κατά την παραγγελία να ζητάει ο εργαζόμενος να πληρώσει προκαταβολικά αν είναι να πληρωθεί με κάρτα. Συνεπώς από την 1/7 του νέου έτους θα πρέπει να έχουν ταμειακή εστιατορίου.

Η μόνη εταιρεία σήμερα που διαθέτει ταμειακή εστιατορίου είναι η  DATECS, με την εταιρεία του κ. Γαβριηλίδη να προτείνει ήδη στους πελάτες όταν φτάνει η ταμειακή να κοντέψει στο τέλος ζωής της να αποκτήσουν μια νέα εστιατορίου.

Επίσης, το Υπουργείο βοηθάει στο κόστος αντικατάστασης των ταμειακών της εστίασης με voucher αξίας 380 ευρώ με τις αιτήσεις να είναι ανοιχτές ως το τέλος του χρόνου.

Σχετικές πληροφορίες δείτε και στο https://ignetechnology.gr/

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X