Μείζον ζήτημα προκάλεσε στο Δήμο Αμυνταίου αλλά και σε πολλούς ακόμα Δήμους, η έκπτωση από το αξίωμα τους, νεοεκλεγέντων δημοτικών συμβούλων.

Ο λόγος είναι ότι όφειλαν περισσότερα των 300 ευρώ στο Δήμο, και δεν τα πλήρωσαν μέχρι τη διορία που όριζε αυστηρά ο Νόμος. Δυστυχώς, ο συγκεκριμένος Νόμος είναι πολύ πρόσφατος, και σε πολλούς δήμους ανά τη χώρα δεν είχε γίνει γνωστή η αλλαγή της διάταξης.

Αντίστοιχες καταστάσεις, αποφεύχθηκαν στο Δήμο Εορδαίας. Ο πλειοψηφών συνδυασμός του επανεκλεγέντος Δημάρχου Παναγιώτη Πλακεντά, έλαβε υπόψη του πολύ νωρίς τις σχετικές διατάξεις, και είχε αποστείλει πολύ νωρίς σχετική ενημέρωση προς τα μέλη του συνδυασμού, σχετικά με τις υποχρεώσεις τους έναντι του Νόμου αλλά και τα κωλύματα εκλογιμότητας που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν. Ανάμεσα σε αυτά, ήταν και το ζήτημα των οφειλών προς το Δήμο. Η ειδοποίηση αυτή έγινε έγκαιρα, συνεπώς όποιοι είχαν οφειλές τις ρύθμισαν έγκαιρα, και προς το παρόν φαίνεται πως δεν έχει προκύψει κάποιο ζήτημα με την ανακήρυξη των εκλεγέντων.

Όσο για τη Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Εορδαίας, δεν χρειάζεται ιδιαίτερος λόγος. Το σύστημα του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα είναι ένας εκλογικός μηχανισμός που λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένο ρολόι, με μεγάλη τυπικότητα και οργάνωση. Συνεπώς ήταν αυτονόητο πως εκεί δεν θα προέκυπταν τέτοια λάθη.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X