Με τη συμμετοχή του επικεφαλής του τμήματος Ελλάδας – Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης (DG REGIO), συνεδριάζει αύριο στην Πτολεμαΐδα η Επιτροπή Παρακολούθησης του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, θα βρεθεί στην περιοχή μετά τον Ιούνιο του 2023, όταν και είχε χτυπήσει το καμπανάκι για την απορρόφηση των κονδυλίων με την περίφημη φράση του περί 21ευρώ το δευτερόλεπτο και 616.000 ευρώ την ημέρα, ώστε να μην χαθεί ούτε ευρώ από τη Δυτική Μακεδονία στο δρόμο προς τη Δίκαιη Μετάβαση.

Η τοποθέτηση Ράσμουσεν ήχησε ως «παρατήρηση» για τους πιο προβληματισμένους και ως «προτροπή» για τους πιο επιεικείς, εδώ στη Δυτική Μακεδονία, ενώ προκάλεσε και πολιτική συζήτηση η οποία δεν έμεινε μόνο στην επικαιρότητα των ημερών αλλά ακολουθούσε ως «σκιά» μέχρι και τις Περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου.

Πλέον έξι(6) μήνες μετά ο Κάρστεν Ράσμουσεν θα βρεθεί εκ νέου στην περιοχή και θα κληθεί να απαντήσει αν η…δική του «εξίσωση» έχει βρει ανταπόκριση και λύση από τους τοπικούς φορείς αλλά και την ίδια την Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Η συγκεκριμένη συνεδρίαση θα είναι η τελευταία με Περιφερειάρχη τον Γιώργο Κασαπίδη, ο οποίος ενδεχομένως να επιχειρήσει ένα είδος απολογισμού στην τοποθέτησή του, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται αν ο νέος Περιφερειάρχης, Γιώργος Αμανατίδης, θα αναφερθεί στην πρότασή- σκέψη του να ιδρυθεί τοπικά μια ειδική υπηρεσία του ΔΑΜ η οποία θα λειτουργεί υπό την εποπτεία της διαχειριστικής αρχής στη Δυτική Μακεδονία.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο «Παντελίδης» την Τρίτη το πρωί στις 10.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X