Με τη φράση “Από σήμερα να με θεωρείτε και εμένα μέλος σας” και με ένα πλατύ χαμόγελο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ Ειρηναίος, υποδέχθηκε στο Μέγαρο της Μητροπόλης το πρωί του Σαββάτου 2/12/23 τα μέλη της Ερυθροσταυρικής Αποστολής του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πτολεμαΐδας.

Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα για θέματα που αφορούν το Αμύνταιο και τη Φλώρινα

 

Ο Σεβασμιώτατος δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό , εξήρε το πολυδιάστατο ανθρωπιστικό του έργο στα 146 χρόνια παρουσίας του στη χώρα μας , με την τεράστια και ανιδιοτελή προσφορά στο συνάνθρωπο σε καιρό Ειρήνης και πολέμου. Εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Ερυθρό Σταύρο Πτολεμαΐδας για την επίσκεψη , τονίζοντας ότι θα βρίσκεται πάντα κοντά του.

Στην αντιφώνησή της η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πτολεμαΐδας Κούλα Πουλασιχίδου, μετέφερε τον χαιρετισμό του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr Αντωνίου Αυγερινού για “καρποφόρα Ποιμαντορία” , καθώς και του Δ.Σ. και όλων των Εθελοντών και των Μελών του Τοπικού Τμήματος , ενώ δίνοντας την ταυτότητα του Ερυθρού Σταύρου Πτολεμαΐδας επισήμανε ότι ιδρύθηκε το 1977 με Πρωτοβουλία της δυναμικής Ειρήνης Τσατσαγιάννη και από ορισμένες δραστήριες Εθελόντριες που στο διάβα του χρόνου αυξήθηκαν διατηρώντας αναμμένη τη δάδα του εθελοντισμού μέχρι σήμερα, που συνεχίζει την προσφορά του στον συνάνθρωπο , ανταποκρινόμενο σε κάθε κάλεσμα για βοήθεια .

Οι Ερυθροσταυρίτισσες έψαλλαν τη “Φήμη του Μητροπολίτου” στο νεοενθρονισθέντα Ποιμενάρχη μας και εκείνες ευλογώντας τες, τις προσέφερε από ένα Σταυρό αντίγραφο του Σταυρού από τον τάφο του Αγίου Αχιλλείου στις Πρέσπες.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες στην είσοδο του Μεγάρου, ενώ την πλήρη ικανοποίησή τους και τις ευχαριστίες τους για τη θερμή υποδοχή του Σεβασμιωτάτου, εξέφρασαν οι συμμετέχοντες στη σημαντική αυτή συνάντηση .

Ακολούθησε η επίσκεψη και στον πρώην Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ Θεόκλητο , ο οποίος εμφανώς συγκινημένος υποδέχθηκε τον Ερυθρό Σταυρό Πτολεμαΐδας , με θετικότατες αναφορές στο έργο του και στην προσφορά του στην τοπική κοινωνία.

Έδωσε την ευχή του σε όλους , για υγεία και καλές γιορτές!

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X