Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Παναγιώτη Πλακεντά, Δήμαρχο Εορδαίας, ο οποίος και αναφέρθηκε στην έναρξη του εορταστικού προγράμματος με τίτλο: “Νιφάδα – Μύθοι και Παραδόσεις”.

Ο κ. Πλακεντάς αφού αναφέρθηκε επιγραμματικά στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου, που ξεκινάει αύριο. Ο δήμαρχος ρωτήθηκε αν η Πτολεμαΐδα με τις εκδηλώσεις αυτές μέσα στις γιορτές έχει αύξηση του τουρισμού και αν μπορεί να αναδειχθεί τουριστικά η περιοχή, ο κ. Πλακεντάς απάντησε με στοιχεία, λέγοντας πως πέρυσι η αύξηση των εμπορικών συναλλαγών στα καταστήματα της πόλης κυμάνθηκε στο 30%, ενώ αύξηση είχαν τόσο οι επισκέψεις στο πάρκο δεινοσαύρων όσο και με το τρενάκι και τις άλλες δράσεις.

“Προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι καλύτερο για να ανέβουν οι αριθμοί επισκεψιμότητας και να αποτυπωθούν στην οικονομική δραστηριότητα της πόλης”, τόνισε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας πως ο ο στόχος των εκδηλώσεων είναι πολύμορφος και αφορά: Στο να δώσουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους, στη χαρά αυτή να συμμετέχουν όλοι χωρίς κόστος, να στηριχθεί η τοπική αγορά και να περιοριστούν οι μετακινήσεις σε πιο “πολυδιαφημισμένους προορισμούς”, καταλήγοντας ότι:

“Η Πτολεμαΐδα προσπαθεί να κρατήσει εδώ τις δραστηριότητες για τις γιορτές και δεν έχουμε να ζηλέψουμε πολλά από άλλους ελκυστικούς προορισμούς”.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X