Συνέντευξη τύπου δόθηκε πριν λίγο στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Εορδαίας από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Πλακεντά, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θόδωρο Βυθούλκα και τον εντεταλμένο σύμβουλο πολιτισμού Δημήτρη Καρακασίδη με αφορμή τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου που έχουν τίτλο Μύθοι και Παραδόσεις.


Στις δηλώσεις τους ανέφεραν τα εξής:

Πλακεντάς «Διοργανώνουμε για 5η χρονιά τις εκδηλώσεις της Νιφάδας προσπαθώντας να δώσουμε ένα εορταστικό κλίμα στην πόλη και τις κοινότητες

Φέτος οι εκδηλώσεις έχουν σαν θέμα «Μύθοι και Παραδόσεις» με τους Μύθους να έχουν να κάνουν με παραστάσεις από την Μυθολογία όπως η Λερναία Ύδρα, ο Ηρακλής, Κένταυρος ενώ θα υπάρχουν στο θεματικό πάρκο 800τμ και ρομποτικά εκθέματα.

Με τις παραδόσεις προσπαθούμε να αναδείξουμε ήθη και έθιμα των τοπικών κοινοτήτων και όχι μόνο όπως Κόλιαντα, Γαλαντόνερο, Μωμόγερους κ.α.

Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε αύριο Σάββατο με την Γουρνοχαρά στην Βλάστη όπως και κάποιες άλλες εκδηλώσεις και θα διαρκέσουν μέχρι τις 6 Ιανουαρίου με το πρόγραμμα να μπορεί να το βλέπει κανείς στη σελίδα της Νιφάδας στοfb, τη σελίδα του Δήμου, τα ΜΜΕ.

Προσπαθήσαμε και φέτος με την βοήθεια του Εμπορικού Συλλόγου, Πολιτιστικών Συλλόγων και άλλων φορέων (και φέτος προσπαθήσαμε να προσελκύσουμε περισσότερους σε σχέση με πέρσι) να δημιουργήσουμε ένα όμορφο και εορταστικό κλίμα για όλους και να στηρίξουμε την τοπική αγορά που δεν έχει να ζηλέψει στα τίποτα τις αγορές άλλων πόλεων ενώ θα προσπαθήσουμε να προσελκύσουμε και κόσμο από άλλες περιοχές όπως κάναμε με επιτυχία και πέρσι.

Τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται ο εορταστικός διάκοσμος και την Τετάρτη θα γίνει το άναμμα το δέντρου και μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων με τη συμμετοχή και τις φιλαρμονικής ενώ θα ολοκληρωθεί με την συναυλία της Ρίας Ελληνίδου.

Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν για όλους ενώ τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει τα δρομολόγια του και το τρενάκι που πέρσι είχε 20000 και είναι μια χορηγία της ΔΕΗ.

Πέρσι την πόλη επισκέφτηκαν 120000 και φέτος ελπίζουμε να είναι περισσότεροι. Τέλος να πω ότι έπειτα από παράκληση του εμπορικού κόσμου η λευκή Νύχτα θα γίνει σε διαφορετική ημερομηνία με το άναμμα του δέντρου και πιο συγκεκριμένα στις 11/12 ημέρα Δευτέρα.

Να κλείσω λέγοντας πως το ΚΤΕΛ Αστικών όλη την εορταστική περίοδο θα πυκνώσει τα δρομολόγια του έτσι ώστε όλο και περισσότεροι να μπορέσουν να πάρουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θόδωρος Βυθούλκας έκανε μια πρόσκληση σε όλους να πάρουν μέρος στη Λευκή Νύχτα που διοργανώνει ο Σύλλογος σε μια συνεργασία με τον Δήμο, το Επιμελητήριο και την Περιφέρεια μια δράση που έχει αγκαλιάσει ο κόσμος και στην οποία τα μαγαζιά θα έχουν πολλές προσφορές όπως και όλη την εορταστική περίοδο.

Ο κ. Βυθούλκας τόνισε ότι το εορταστικό ωράριο θα ξεκινήσει της Κυριακή 17/12 που θα είναι η πρώτη από τις 3 Κυριακές που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά και έκλεισε λέγοντας «τα μαγαζιά της πόλης μας δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα, ούτε σε τιμές, ούτε σε ποιότητα και πρέπει να τα στηρίξουμε. Στα μαγαζιά υπάρχει άψογη εξυπηρέτηση και ψωνίζοντας από την πόλη τη στηρίζουμε».

Τέλος ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού Δημήτρης Καρακασίδης τόνισε ότι όπως τα περασμένα χρόνια έτσι και φέτος θα δοθεί έμφαση στις τοπικές κοινότητες και ευχαρίστησε τους πολιτιστικούς συλλόγους που κρατάνε την παράδοση ζωντανή και τον κόσμο στις κοινότητες και έκλεισε λέγοντας πως φέτος πέρα από ξυλεία θα δοθούν στις κοινότητες και εδέσματα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Πλακεντάς είπε:

Για την ύπαρξη βαγονιού για Άτομα με αναπηρία στο τρενάκι αφού όπως τόνισε θέλει ο Δήμος να στηρίξει «το πηγαίνω και εγώ όπου μπορείς και εσύ».

Στη συνέχεια ο κ. Πλακεντάς σε ερώτηση για κόστος εκδηλώσεων και συναυλίας και γιατί επιλέχθηκε η Ρία Ελληνίδου απάντησε « το συνολικό κόστος είναι περίπου στις 30000 και είναι σε δρόμο να εγκριθεί. Όσο αναφορά την συναυλία επειδή ο Δήμος δεν θα πληρώσει τίποτα και είναι χορηγία το ποσό θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες ενώ θα γίνει ενημέρωση και στα Δ.Σ.
Όσο αναφορά την επιλογή της και όσοι κάνουν κριτική αυτό που έχω να πω είναι να διαβάσουν το βιογραφικό της»

Τέλος σε άλλη ερώτηση αν Πτολεμαΐδα και άλλες πόλεις μπορούν να γίνουν πόλος έλξης τις γιορτές όπως φιλοδοξούν και επιδιώκουν ο Δήμαρχος Εορδαίας τόνισε ότι εμείς προσπαθούμε να κάνουμε κάτι όμορφο για τον Δήμο μας και δείχνει να πηγαίνει πολύ καλά ενώ αν στάλθηκε πρόσκληση στους Ράδιο Αρβύλα με αφορμή το σχόλιο στην εκπομπή τους ο κ. Πλακεντάς είπε «Τους έχει σταλεί πρόσκληση, ειδικά στον κ. Σερβετά»

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X