Με το καθολικό ΑΞΙΟΣ που αναφώνησε το πλήθος πιστών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πτολεμαΐδας η επίσημη υποδοχή του Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Ειρηναίου, στην περιοχή της Εορδαίας.

Εντός του κατάμεστου από κόσμο Ιερού Ναού, ακολούθησε το εκκλησιαστικό τελετουργικό, με τον νέο Μητροπολίτη να αναμένεται να έρθει εκ νέου στην Εορδαία την Κυριακή για να ιερουργήσει, ενώ θα ζητήσει να έχει γραφείο και στην Πτολεμαΐδα, ώστε να έρχεται για τα εκκλησιαστικά ζητήματα.



Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Ειρηναίος στην ομιλία του ανέφερε:

Θα έχω τη δυνατότητα αν μου δώσει ο Θεός ζωή, να έρχομαι συχνά στην Πτολεμαΐδα, άλλωστε είναι η μεγαλύτερη πόλη της Μητροπόλεως μας. 

Για αυτό και όταν θα ‘ρθω αυτή την Κυριακή να λειτουργήσω στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος θα συζητήσω με τους ιερείς, για τη δημιουργία του γραφείου μου εδώ στην Πτολεμαΐδα, στο οποίο θα παραβρίσκομαι κάποιες μέρες της εβδομάδος, με στόχο να δακονώ και εγώ καλύτερα τους χριστιανούς και τις χριστιανές της περιοχής της Εορδαίας, αλλά και να συνεργάζομαι και με τους ιερείς που μπορούν αμεσότερα στον τόπο τους να μεταφέρουν τις ανάγκες και τα πνευματικά προβλήματα που κάθε άνθρωπος και κάθε περιοχή έχει.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X