Η εκπομπή ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε την Καλλιόπη Βέττα, Βουλευτής Κοζάνης.

Στο προσκήνιο βρέθηκε αρχικά, η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για μια μη ευχάριστη κατάσταση να αποχωρούν «σύντροφοι, συναγωνιστές, άνθρωποι άξιοι, από την κοινοβουλευτική ομάδα και τη βάση», εκτιμώντας ότι είναι «λάθος τη χρονική στιγμή», συμπληρώνοντας ότι αυτά που τους ενώνουν είναι πολλά και δεν θα οδηγηθούν σε αντιπαραθέσεις και προσθέτοντας ότι η αποχώρηση έγινε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μετακινήθηκε ιδεολογικά, κάτι που η ίδια δεν το θεωρεί.

«Το κόμμα δεν είναι προσωποκεντρικό, βασίζεται σε συλλογικές αποφάσεις.  Οι αποφάσεις είναι στρατηγικής και ισχύουν μέχρι το επόμενο συνέδριο», τόνισε, λέγοντας ότι ο κ. Κασσελάκης δεν έχει εκφράσει διαφορετικές απόψεις σε βασικά ζητήματα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει τον βηματισμό του, εκφράζει κοινωνικές ομάδες και ένα μεγάλο φάσμα ατόμων», είπε ακόμη, λέγοντας ότι ήρθε και νέος κόσμος στο κόμμα μετά την ήττα, ενώ τόνισε ότι η κοινωνία δεν έχει γυρίσει την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και έχει αγωνία για το αύριο και θέλουν την αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα να γίνει αύριο κυβέρνηση.

Η Κ. Βέττα ορίστηκε υπεύθυνη τομεάρχης στον Τουρισμό, έναν σημαντικό τομέα που γίνει σημαντικό τομέα άσκησης πολιτικής όπως είπε, με στόχο να αναπτυχθεί η ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή, στο πλαίσιο της μετάβασης, αλλά και την τουριστική ανάπτυξη πανελλαδικά. Για τη συνεργασία με τον νέο πρόεδρο είπε πως είναι πολύ καλή, τονίζοντας πως η επιλογή για το πολιτικό της μέλλον δεν κρίθηκε από τη θέση. «Με έστειλε ο κόσμος του Νομού στη Βουλή και οφείλω να στέκομαι δίπλα στα προβλήματά τους», είπε ακόμη.

Στις τελευταίες παρεμβάσεις της υπάρχει μια για τις ενεργειακές κοινότητες και η προβληματική διαχείριση του ηλεκτρικού χώρου και δη για τη Δ. Μακεδονία που είναι από τις πρώτες περιοχές με εκκρεμείς αιτήσεις για να πάρουν ηλεκτρικό χώρο και την κ. Βέττα να στηλιτεύει το γεγονός ότι η κυβέρνηση δίνει τον χώρο αυτό σε μεγάλες επενδύσεις. Τόνισε, δε, τον ρόλο που θα μπορούσαν να παίξουν στην περιοχή οι ενεργειακές κοινότητες: «Η κυβέρνηση αυτή απευθύνεται μόνο στους μεγάλους και δεν μοιράζει τον πλούτο σε όλους τους εργαζόμενους», συμπλήρωσε.

Για το κομμάτι των ΑΠΕ, τόνισε ότι υπάρχει εξαπάτηση για το Ειδικό Χωροταξικό, συμπληρώνοντας ότι: «Φαίνεται καθαρά ο πολιτικός προσανατολισμός της κυβέρνησης, ποιους θέλει να ευνοήσει και ποιους να αφήσει απέξω. Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή μας για το πώς ξεφυτρώνουν οι ΑΠΕ. Εμείς δεν είμαστε ενάντια ,αλλά έρχονται σε αντίθεση με άλλες δραστηριότητες, όπως τη γεωργία και την κτηνοτροφία, που τις συρρικνώνουν τεράστια Φ/Β από μεγάλους παίκτες και τα χρήματα που παράγονται στην περιοχή θα φεύγουν στο εξωτερικό», τόνισε με έμφαση.

Ανέφερε, μάλιστα, πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ευνοήσει τις ενεργειακές κοινότητες και τώρα όλα αυτά δεν θα ευδοκιμήσουν στην περιοχή. Επίσης, έθεσε το θέμα της τηλεθέρμανσης ως πολύ σοβαρό ζήτημα για την περιοχή, το οποίο έθεσε και θα ξαναθέσει και κοινοβουλευτικά.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X