Το θερμό χειροκρότημα από ένα κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, σε μια αίθουσα όπου βρέθηκαν και πάρα πολλοί όρθιοι λόγω μεγάλης προσέλευσης, κέρδισαν ο Γρηγόρης Βαλτινός και τα μουσικά σχήματα από το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, με την «ομπρέλα» του Συλλόγου ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ, όπου την Τρίτη το βράδυ παρουσίασαν την  υπέροχη μουσική παράσταση «Ό,τι αγαπώ θα ζει για πάντα».

Ο γνωστός ηθοποιός και τα παιδιά που έμαθαν σίγουρα πάρα πολλά από αυτόν, έγιναν οδηγοί σε ένα μουσικό ταξίδι στο οποίο ακούστηκαν  τραγούδια αγαπημένων συνθετών όπως οι ΣουγιούλΓούναρηςΓιαννίδηςΘεοδωράκηςΧατζηδάκηςΞαρχάκοςΠλέσσαςΤσιτσάνηςΖαμπέτας και τα οποία όλοι έχουν αγαπήσει.

Την παραγωγή της όλης εκδήλωσης είχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Υψικάμινος σε μια συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο και η οποίο ετοιμαζόταν για πολύ καιρό και την Τρίτη ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την πραγματοποίηση της.

Γ. Βαλτινός: «Στηρίζετε τα παιδιά αυτά να κάνουν πράξη το όνειρό τους…»

Μιλώντας στο κοινό ο Γρηγόρης Βαλτινός ανέφερε  χαρακτηριστικά πως: «Η αποψινή βραδιά για μένα είναι σαν μια βραδιά εξομολόγησης και σας ευχαριστώ που είστε παρόντες και τιμάτε ένα μεγάλο μου έρωτα που είναι το τραγούδι και δεν το διαχωρίζω από το θέατρο γιατί κάθε τραγούδι είναι ένα μικρό ή ένα μεγάλο μονόπρακτο.

Την σημερινή βραδιά την σχεδιάζουμε πολλά χρόνια θα έλεγα μαζί με την Μάρθα την Μαυρίδου από την Υψικάμινο και καταφέραμε απόψε όπου το «έσκασα» από την παράσταση να την πραγματοποιήσουμε.  Είναι πολύ τιμητικό που γεμίσατε αυτή την αίθουσα και είμαι βέβαιος ότι θα γεμίζατε άλλες  δέκα.

Αυτό σημαίνει ότι τιμάτε πάνω από όλα αυτά τα υπέροχα παιδιά, τα δικά σας παιδιά. Παιδιά που αποφάσισαν να ασχοληθούν με τη μεγάλη ποίηση και τη μεγάλη μουσική.

Ξέρουμε όλοι ότι τα πράγματα μέρα με τη μέρα εκφυλίζονται  αλλά αυτοί οι άνθρωποι θα κρατήσουνε ψηλά τις αξίες και τις ιδέες και είναι πολύ τιμητικό για εσάς τους γονείς που είστε συμπαραστάτες σε αυτή τη τρέλα που έχουν με τη μουσική.

Όλοι λένε  ότι η καλλιτεχνική ζωή είναι δύσκολη και είναι αλήθεια αλλά από την άλλη είναι συναρπαστική και μέσα από αυτή μπορείς να ζήσεις και πολλές χαρές.

Εσείς στηρίζετε αυτά τα παιδιά να κάνουν πράξη το όνειρο τους και πρώτα από όλα αυτό τιμάει εσάς».

Χ. Μπανιά: «Σημαντική καλλιτεχνική βραδιά για την Υψικάμινο»

Η πρόεδρος της Υψικαμίνου Χριστίνα Μπανιά από την πλευρά της δήλωσε « είναι μια σημαντική καλλιτεχνική βραδιά για την Υψικάμινο, για την πόλη μας για το Μουσικό Σχολείο και για όλους όσους συμμετέχουν σε αυτό το γεγονός και είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να υλοποιηθεί με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία και είμαστε πολύ χαρούμενοι.

Εμείς ετοιμάζουμε πάρα πολλά πράγματα που θα ανακοινωθούν όμως από τη νέα χρονιά ενώ η επόμενη δράση μας θα είναι η πολιτιστική εκδρομή που θα κάνουμε στην Αθήνα από τις 7 μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου όπου θα πάρει μέρος πολύ κόσμος από την πόλη και την περιμένουμε με μεγάλη αγωνία.

Επίσης θέλω να πω ότι ο κόσμος όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα μας αφού αλλιώς δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα, οπότε η πόλη στηρίζει την Υψικάμινο και ευχαριστούμε το κόσμο για όλη αυτή τη συμμετοχή».

Δ/ντης Μουσικού Σχολείου: «Ήταν για τα παιδιά ένα φανταστικό μάθημα»

Ο  διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Παύλος Ταγτεβερενίδης στις δηλώσεις του ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν για την εκδήλωση, τονίζοντας πως: «Είναι πολύ μεγάλη χαρά και πολύ μεγάλη τιμή αυτή η σημερινή σύμπραξη του Μουσικού Σχολείου με τον Γρηγόρη Βαλτινό αυτό το σπουδαίο άνθρωπο που έχει τη δική του ξεχωριστή διαδρομή στις τέχνες και τον πολιτισμό. Οι 2 μέρες που βρέθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες  ήταν ένα φανταστικό μάθημα για αυτούς αλλά και αυτό το μουσικό ταξίδι 20 τραγουδιών από όλα τα είδη της ελληνικής μουσικής σκηνής θα καταπλήξει το ακροατήριο. Είμαστε πολύ τυχεροί που θα τον απολαύσουμε και μακάρι και στο μέλλον να βιώσουμε τέτοιες ανάλογες εμπειρίες».

Μ. Μαυρίδου: «Συμπράττουμε με νέους ανθρώπους»

Τέλος η γραμματέας της Υψικαμίνου Μάρθα Μαυρίδου στο σύντομο χαιρετισμό της είπε τα εξής «σας ευχαριστούμε όλους εσάς που αγκαλιάζετε την προσπάθεια μας που ξεκίνησε το 2017  η Πτολεμαΐδα να γίνει ένας πυρήνας πολιτισμού. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να συμπράττουμε με νέους ανθρώπους  και νομίζω ότι το Μουσικό Σχολείο ήταν ο κατάλληλος φορέας για να υλοποιήσουμε ένα όνειρο που υπάρχει από το 2012 και από την πρώτη συνεργασία της πόλης με τον Γρηγόρη Βαλτινό. Ονειρευόμασταν αυτή τη συναυλία, τη συζητούσαμε χρόνια και πιστεύω ότι η συνθήκη ήρθε για να συμπράξουν τα παιδιά με ένα σπουδαίο καλλιτέχνη. Είναι τιμή για όλους που είστε εδώ και στηρίζετε αυτή την προσπάθεια αλλά και κάθε προσπάθεια μας».

 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X