Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε την Σοφία Καλμανίδου, Υπεύθυνη Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Η Σοφία Καλμανίδου, επίσης, βρέθηκε πρόσφατα σε συνέδριο στην Κύπρο, το οποίο επικεντρώθηκε σε οκτώ πρόσωπα που ασχολούνται με καινοτόμα προγράμματα φιλαναγνωσίας, εξ αυτών η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας και η Βιβλιοθήκη για τα δικαιώματα του παιδιού. Εκεί παρουσιάστηκαν τα προγράμματα που έχει εκπονήσει η Βιβλιοθήκη, με την παρουσίαση του έργου που έχει γίνει στην Κύπρο να είναι σημαντική διάκριση.

Εν τω μεταξύ, αύριο Τετάρτη στην Πτολεμαΐδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση γνωριμίας για τη ζωή και το έργο της Ζωρζ Σαρή, στο πλαίσιο λογοτεχνικών διαδρομών στην ιστορία. Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος φιλαναγνωσίας που προωθεί η Βιβλιοθήκη, με τον μήνα αυτό να είναι αφιερωμένος στη Ζωρζ Σαρή, ενώ θα παρουσιαστούν από τον Κωνσταντίνο Μαϊρακτάρη σημαντικές πτυχές της ιστορίας και της ζωής της.

Εκτός όμως από τους εκπαιδευτικούς η εκδήλωση θα έχει ενδιαφέρον για όλους. Θα γίνει στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης στο καφέ «Σιγά τον Πολυέλαιο» . στόχος της δράσης είναι να γίνει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα τόσο για τα σχολεία της Εορδαίας αλλά και όχι μόνο, ενώ υπάρχουν συμμετοχές από Ελλάδα και Κύπρο. Η κ. Καλμανίδου τόνισε πόσο σημαντικό είναι να διαμορφώνεται ένα ανάλογο δίκτυο, καλώντας τον κόσμο να στηρίξει τις δράσεις. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X