Ένας εσωκομματικός πόλεμος ανακοινώσεων άνευ προηγούμενου εκτυλίχθηκε τις τελευταίες μέρες ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Ν.Ε. Φλώρινας. Αφορμή το αίτημα της παράδοσης ή μή, της έδρας στο κόμμα, από την ανεξάρτητη πλέον βουλευτή Θεοπίστη Πέρκα, μετά την αποχώρηση της από το ΣΥΡΙΖΑ.

Την περασμένη Παρασκευή, εκδόθηκε ανακοίνωση από την Νομαρχιακή Επιτροπή Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία μεταξύ άλλων έλεγε πως: «Η βουλευτής κ. Πέρκα έχει μόνο μία επιλογή: να παραδώσει την έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ όπου και ανήκει». Μάλιστα όπως ανέφερε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας, «είθισται στα κόμματα και δει της αριστεράς η εκλογή νέου προέδρου να αποτελεί αφετηρία θετικών εξελίξεων, ιδίως όταν αυτή είναι αποτέλεσμα ανοιχτής δημοκρατικής και μαζικής διαδικασίας αποδεκτή από όλους». Με την ανακοίνωση να συνεχίζει ως εξής: «Δυστυχώς όμως στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το γεγονός αυτό αποτέλεσε την θρυαλλίδα αρνητικών εξελίξεων, όπως αμφισβήτηση του νέου προέδρου, πολεμική δημιουργία τοξικού κλίματος, αχαρακτήριστες και προσβλητικές εκφράσεις, προαναγγελία νέου κόμματος κλπ, με αποκορύφωση την αποχώρηση μέρους του κόμματος, μεταξύ των οποίων και βουλευτών, εκ των οποίων είναι και η βουλευτής Φλώρινας».

Καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας κάλεσε την Πέτη Πέρκα να παραδώσει την έδρα της, το “σίριαλ” όμως δεν τελειώνει εδώ. Η νομιμότητα της απόφασης του οργάνου, να εκδώσει την παραπάνω ανακοίνωση, αμφισβητείται.

Με νεότερη ανακοίνωση, που εστάλη επίσης από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται σαφές πως η Νομαρχιακή Επιτροπή δεν συνεδρίασε με νομότυπο τρόπο, αφού δεν είχε απαρτία, και συνεπώς το κείμενο που παρήχθη δεν έχει καμία ισχύ. Συγκεκριμένα, μέλη της ομάδας αυτής (που δεν συνυπογράφουν ότι η Πέτη Πέρκα πρέπει να παραδώσει την έδρα), επικαλούνται πως δεν κλήθηκαν όλα τα μέλη στην επίμαχη συνεδρίαση, και πως τα μέλη που τελικά έλαβαν εκείνη την απόφαση, ήταν λιγότερα από 7, σε σύνολο 21 μελών. Και άρα πως δεν επρόκειτο για ανακοίνωση της Νομαρχιακής, αλλά κάποιων εκ των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στη Φλώρινα.

Τα συγκεκριμένα μέλη που δεν συμφωνούν με την πρώτη ανακοίνωση περί παράδοσης της έδρας, επικαλούνται πως “Η Φλώρινα επέλεξε ΣΥΡΙΖΑ με πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ, όχι αυτό που βλέπουμε σήμερα με τη νέα ηγετική ομάδα”.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες του “Π” οι συσχετισμοί ενός του οργάνου της Νομαρχιακής, είναι υπέρ της Πέτης Πέρκα. Επίσης, κρίσιμο είναι το ότι υπάρχει φημολογία για μαζικές αποχωρήσεις μελών από το κόμμα στη Φλώρινα, σε αντιστοιχία με τις μαζικές αποχωρήσεις σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Καμία από τις δύο ανακοινώσεις δεν φέρει υπογραφές, ενώ για την ιστορία το πλήρες κείμενο της δεύτερης ανακοίνωσης έχει ως εξής:
Με έκπληξη αντικρίσαμε το μεσημέρι της Παρασκευής 24-11-2023 φερόμενη Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, που δημοσιεύθηκε σε τοπικά και εθνικά ΜΜΕ.
Δηλώνουμε ότι ουδέποτε το 21μελές όργανο, του οποίου είμαστε ενεργά μέλη, συνεδρίασε νομίμως με απαρτία για τη λήψη σχετικής απόφασης ενώ το κείμενο που δημοσιεύτηκε ουδέποτε ήρθε προηγουμένως σε γνώση, με οποιοδήποτε τρόπο, του συνόλου των 21 μελών της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας.
Τέτοιες πρακτικές παραβιάζουν σαφώς την καταστατική λειτουργία των οργάνων του κόμματος, θίγοντας ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία τους και κλονίζουν την ομοθυμία και την ενότητα των
μελών της παράταξης.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X