Με πολύ μεγάλη συμμετοχή η οποία ικανοποίησε τα στελέχη της Κίνησης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα η Γενική Συνέλευση του σχήματος «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις», η πρώτη μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Όπως είναι φυσικό η συζήτηση, η οποία κράτησε περίπου 3 ώρες, κινήθηκε κυρίως γύρω από τον απολογισμό των εκλογών με τη γενική άποψη να συγκλίνει στο γεγονός ότι η Κίνηση είχε ένα από τα καλύτερα και ποιοτικότερα ψηφοδέλτια, δεν κατάφερε όμως να διεισδύσει στα τοπικά διαμερίσματα, όπου εμφάνισε μεγάλα κενά.

Παρά την νίκη της σε 11 χωριά, η Κίνηση έδειξε αδυναμίες σε πολλές περιοχές, κάτι που της στοίχισε τη συμμετοχή στο Β’ γύρο των εκλογών, ενώ πιστοποιήθηκε πως εντός Κοζάνης υπήρξε η αναγνώριση του εκλογικού σώματος.

Ο Χάρης Κουζιάκης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε και στην προσπάθεια πολλών να ταυτίσουν τον ίδιο με συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, ενώ τόνισε πως η Κίνηση ήταν, είναι και θα παραμείνει ενεργή παρεμβαίνοντας σε όλα τα ζητήματα του Δήμου Κοζάνης και παίζοντας το θεσμικό της ρόλο στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το λόγο έλαβαν αρκετοί από τους παρευρισκόμενους, ενώ εντύπωση προκάλεσε η διάθεση συμμετοχής στη νέα Συντονιστική Επιτροπή της Κίνησης, στην οποία θα συμμετέχουν 21 μέλη αντί για 11 που ήταν συνήθως.

Το γεγονός αυτό οδήγησε τα μέλη της Κίνησης να μην προσχωρήσουν σε εκλογές, με τα 21 μέλη να καθορίζουν σε επόμενη συνάντησή τους τους ρόλους και τους τομείς ευθύνης που θα αναλάβουν.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X