Κινητοποιήσεις ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, προγραμματίζουν για αύριο Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς, σε όλη τη χώρα.

Ελεύθεροι επαγγελματίες πολλών κλάδων υπό την ΓΣΕΒΕΕ δίνουν ραντεβού στους δρόμους και τις πλατείες, ενώ άλλοι απέχουν από τα καθήκοντά τους για το επόμενο 24ωρο.

Στην Κοζάνη το ραντεβού έχει δοθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 10.30 το πρωί, με σωαμτεία όπως αυτό της εστίασης να καλούν τα μέλη τους να βρεθούν στην κινητοποίηση, ενισχύοντας τη φωνή του κλάδου ενάντια στα προωθούμενα μέτρα.

Ανακοινώσεις έχουν αποστείλει και σύλλογοι λογιστών, οι οποίοι θα απέχουν από κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή την Τετάρτη, λέγοντας έτσι «ΟΧΙ» στην οριζόντια φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών «με αναχρονιστικά μέτρα» όπως σημειώνουν.

Το σωματείο εστίασης Κοζάνης «ο ΕΡΜΗΣ» στην ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο ως ένα ακόμα «εισπρακτικό μέτρο», κατηγορώντας μάλιστα την κυβέρνηση πως δε χτυπάει την πραγματική φοροδιαφυγή αλλά την αποδίδει αποκλειστικά στους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής προϋποθέτει έναν ουσιαστικό διάλογο μεταξύ όλων των φορέων, με στόχο ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα λαμβάνει υπόψιν τις πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και τις ιδιαιτερότητες κάθε επαγγέλματος και θα έχει ως βάση τη συνεισφορά εκάστου στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις πραγματικές δυνάμεις του και όχι με «τεκμαρτά» απολύτως ανύπαρκτα εισοδήματα», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X