22 Σεπτεμβρίου 2023. Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης με προεκλογικού χαρακτήρα ανακοίνωση του, η οποία δημοσιεύθηκε στην Ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σχολιάζει την προδημοσίευση προγραμμάτων για την υποστήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας, τα γνωστά προγράμματα της ΕΥΔΑΜ με 70% επιδότηση για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

https://www.pdm.gov.gr/g-kasapidis-mia-ischyri-protovoulia-gia-tin-anakampsi-tis-oikonomias-mas-kai-tin-ypostirixi-tis-epicheirimatikis-koinotitas/

Μεταξύ άλλων λέει, πως “μια ακόμη διεκδίκηση της Περιφερειακής Αρχής για στήριξη των παραγωγικών φορέων της Δυτικής Μακεδονίας υλοποιείται”. Και ότι δηλώνει “απόλυτα ικανοποιημένος από την προκήρυξη των πρώτων προγραμμάτων που αφορούν επιδοτήσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων [..], έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες και επαφές της Περιφερειακής Αρχής”.

2 μήνες μετά, και αφού πέρασε η προεκλογική περίοδος με τα όποια αποτελέσματα, όχι μόνο δεν υπάρχει η προκήρυξη η οποία παρουσιαζόταν ψευδώς από την Περιφέρεια ως τετελεσμένο, αλλά η δημοσίευση της προκήρυξης πάει από αναβολή σε αναβολή. Στην καλύτερη περίπτωση, οι πληροφορίες μιλούν για μέσα Δεκέμβρη, ενώ υπάρχουν και οι απαισιόδοξοι που μιλούν για το 2024.

Πάντως, υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από επαγγελματίες που έχουν φρενάρει τα επενδυτικά τους σχέδια καθώς βρίσκονται εν αναμονή του προγράμματος. Οι επαγγελματίες αυτοί είναι εκατοντάδες, σύμφωνα και με τις πληροφορίες που έρχονται από τα γραφεία των μελετητών και των συμβούλων επιχειρήσεων.

Από την άλλη, υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους μελετητές, καθώς η προδημοσίευση δημιούργησε προσδοκίες, και η συνεχής καθυστέρηση καθυστερεί την υλοποίηση έργων που θα έτρεχε και από μόνη της.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X