Η εκπομπή ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Θοδωρή Βυθούλκα, εκ νέου Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.

Ο κ. Βυθούλκας αρχικά, ευχαρίστησε όλα τα μέλη του συλλόγου για τη στήριξή τους και την επιβράβευση που έδωσαν με την ψήφο τους στην προσπάθεια που έγινε τα τελευταία δύο χρόνια στο σύλλογο.

Επίσης, έθεσε συνοπτικά τους στόχους της νέας διοίκησης, που είναι μεταξύ άλλων η τροποποίηση του καταστατικού, η έναρξη διαφημιστικής καμπάνιας για το Panefkolo.gr αλλά και πολλές άλλες δράσεις, εκδηλώσεις, ημερίδες ενημέρωσης των μελών.

Επίσης, ο Εμπορικός Σύλλογος ετοιμάζει κάρτες μέλους, που θα δοθούν από τα μέλη του στους πελάτες και θα είναι μοναδικές για κάθε πελάτη. Πιο συγκεκριμένα, θα έχουν μοναδικό κωδικό και αφού οι πελάτες θα συμπληρώνουν μια αίτηση θα συμμετέχουν σε ένα Point system, ένα δηλαδή σύστημα καταγραφής πόντων.

Ο αριθμός κάρτας θα ισχύει για όλα τα εμπορικά καταστήματα της πόλης και οι πελάτες θα μπορούν να προσθέτουν πόντους με βάση τις αγορές τους από κάθε ξεχωριστό κατάστημα. Κάθε ευρώ θα αντιστοιχεί λ.χ. σε έναν πόντο. Στη συμπλήρωση ενός αξιόλογου αριθμού πόντων, τον οποίο θα καθορίζει το κάθε κατάστημα, θα μπορούν να παίρνουν ένα δώρο όπως αυτό θα έχει καθοριστεί από το κάθε κατάστημα.

Σημαντικό να σημειωθεί είναι πως τα δώρα θα έχουν ανακοινωθεί από πριν από το κάθε κατάστημα, ώστε να ξέρει και ο κόσμος τι θα κερδίζει αν ψωνίζει από τα συγκεκριμένα καταστήματα. Παρότι ο αριθμός κάρτας θα ισχύει για όλα τα καταστήματα, το ποντολόγιο θα ισχύει για το κάθε κατάστημα χωριστά. Ουσιαστικά, η κάθε επιχείρηση θα δίνει ξεχωριστά πόντους, και ο καταναλωτής θα «φορτώνει» στην κάρτα του πόντους για κάθε κατάστημα.

Αυτό, θα δώσει ένα κίνητρο στον καταναλωτή να κάνει αγορές από καταστήματα καταγράφοντας συγκεκριμένους πόντους και θα μπορεί να τους εξαργυρώνει από το κάθε κατάστημα, με δωράκια, που θα γνωρίζει ο καταναλωτής εκ των προτέρων ποια θα είναι αυτά.

Το σύστημα έφτιαξε και παραχώρησε στον σύλλογο η OMNIA Πληροφορική και αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά και την έκδοση των 20.000 καρτών πελατών, ενώ γίνονται προσπάθειες ώστε να τεθεί σε εφαρμογή πριν τα Χριστούγεννα.

Ο κ. Βυθούλκας προσέθεσε πως το σύστημα είναι απλούστατο και δεν θα δυσκολεύει τους επαγγελματίες, με το κέρδος της υιοθέτησής του να είναι μεγάλο. Ερωτηθείς αν είναι εκπαιδευμένοι και εξοικειωμένοι οι επαγγελματίες με τα νέα αυτά συστήματα και κατά πόσο είναι διατεθειμένοι να χρησιμοποιούν τέτοια εργαλεία, ο κ. Βυθούλκας απάντησε πως παρόμοιες πρακτικές είναι μονόδρομος, πως η χρήση του συστήματος δεν θα είναι δύσκολη.

Η Πτολεμαΐδα, άλλωστε έχει ήδη 100 e-shop, αριθμός μεγάλος για το μέγεθος της πόλης, γεγονός ενδεικτικό της τεχνολογικής προόδου. Να σημειωθεί πως δεν υπάρχει παρόμοιο σύστημα χρήσης πόντων σε άλλο εμπορικό σύλλογο της χώρας.

Τέλος, ο κ. Βυθούλκας τόνισε ευτυχώς πως έχει βγει σε διαβούλευση το φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς δε μπορεί να εξισώνονται όσοι φοροδιαφεύγουν με όσους είναι εντάξει. Μάλιστα υπάρχει και διαμαρτυρία της ΕΣΕΕ, ενώ έχουν σταλεί επιστολές προς τον υπουργό και τους τοπικούς βουλευτές με πρόταση να εξαιρεθεί το λιανεμπόριο από το συγκεκριμένο σύστημα φορολόγησης, καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να ελεγχθεί το εμπόριο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X