Δεν είναι η πρώτη φορά, φίλες και φίλοι, που δημοσιεύουμε δραστηριότητες του αείμνηστου συμπατριώτη μας , Πατρικίδη Γεωργίου, μουσικό- χοροδιδασκάλου.

Είναι ο πρώτος και μοναδικός, θα λέγαμε απερίφραστα, που ξεκίνησε, υπηρέτησε, καλλιέργησε και διέδωσε, με απόλυτη επιτυχία, τη μουσική παιδεία στα γεωργοκτηνοτροφικά Καϊλάρια των Προσφύγων, με συνεχιστή της παράδοσης, στον πρωτότοκο γιό του, Βαλεντίνο Γ. Πατρικίδη, στη σούπερ Βιομηχανική πλέον ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ. των τεχνολόγων κ.λ.π, ο οποίος, με τη σειρά του, δημιούργησε ένα καταπληκτικό, απίθανο, μουσικό-χορωδιακό, παρών και μέλλον με εξελίξιμες προοπτικές για τη ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑ, σε σημείο που σήμερα η Πτολεμαϊδα να βρίσκεται στον ΚΟΛΟΦΩΝΑ των μουσικών και χορωδιακών ΔΙΑΚΡΊΣΕΩΝ!!

Κάναμε, φίλες και φίλοι και όχι μόνο, τον μικρό αυτό πρόλογο, για να επισημάνουμε ακόμα την δραστηριότητα και προσφορά του, Γιώργου Πατρικίδη και των μαθητών του, για τη συμμετοχή και προσφορά τους στις κάθε είδους εκδηλώσεις των σχολείων, της Ελληνικής Μέριμνας και τις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις των στρατιωτών μας στην εμπόλεμη περίοδο 1947-1949 και μετέπειτα.

Στη φώτο μας, ο Γιώργος Πατρικίδης, με την ορχήστρα των μικρών μαθητών του στη βάση του τάγματος στη Βεύη, για τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στις 31 Δεκεμβρίου 1949 και συνεχίστηκε στα συνοριακά φυλάκια της Φλώρινας

ΣΕΙΡΑ 1ηη , από αριστερά: Πατρικίδης Φειδίας με την κιθάρα του, Κούση Ρούλα με το ακορντεόν της, Τορνικίδου Αθανασία με το ακορντεόν της, Τσαχτσίρα Τίμη ή Πολύτιμη με το ακορντεόν της,, Πατρικίδης Ροβέρτος (με τι;), Μεντεκίδου Δέσποινα με το ακορντεόν της, και ο Κούσης Κωστάκης με το ..βιολί του.

ΣΕΙΡΑ 2 η, από αριστερά : Μπουλταδάκης Αντώνη με ότι κρατάει, ο Βακιρτζής Γρηγόρης, π μαθητής Τσιλφίδης Νίκος, ο Τορνικίδης Γιάννης, ο Βουνοτρυπίδης Νίκος με το ακορντεόν του, η υψίφωνος Πολιτίδου Φρειδερίκη (Φρίντα) με το ακορντεόν της, ο Κούσης Θόδωρος με το βιολί του και ο Περάκης Στέλιος με το ακορντεόν του.

Σειρά 3 η, από αριστερά: Αξιωματικοί του τάγματος, ο πρωτότοκος γιος, Βαλεντίνος Γ. Πατρικίδης, ο Γιώργος Πατρικίδης και τέλος, ο Λαζαρίδης Παύλος .

Για τη μεγάλη αυτή προσφορά του Αείμνηστου. Γιώργου Πατρικίδη, η πόλης μας τον τίμησε, με την ονομασία τμήματος της οδού , ΔΗΜΗΤΡΑΣ, σε οδό, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΤΡΙΚΊΔΗ.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X