Η εκπομπή ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Λευτέρη Αβραμόπουλο, που εξελέγη δήμαρχος στα 35 έτη στα Μετέωρα, με τον ίδιο να έχει ισχυρούς δεσμούς στην περιοχή.

Η Λευτέρης ήταν εκπρόσωπος φοιτητών στο τότε ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, με τον ίδιο να λέει για την Κοζάνη πως είναι η δεύτερη του πόλη, από όπου και ξεκίνησε κάνοντας τα πρώτα του βήματα στην πολιτική και τον συνδικαλισμό, ενώ και σήμερα διατηρεί πολλούς δεσμούς με την περιοχή.

Ο ίδιος ήρθε στην Κοζάνη το 2006, αποφοίτησε από το Τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ, συνέχισε κάνοντας MBA στο ΤΕΙ Καστοριάς και σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας (Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών).

«Χαίρομαι που βλέπω ανθρώπους και όλους όσους ξεκινήσαμε το ταξίδι το 2006 για να φέρουμε μεταπτυχιακά στην Κοζάνη. Φάνταζε σαν όνειρο ότι θα ερχόταν μεταπτυχιακά στο ίδρυμα και τα πράγματα έκτοτε άλλαξαν πολύ και χαίρομαι πολύ που οι δικές μας προτάσεις τώρα έφτασαν στο πανεπιστήμιο σε αυτό το υψηλό επίπεδο», τόνισε.

Ερωτηθείς πως σε τόσο νεαρή ηλικία κατόρθωσε να εκλεγεί δήμαρχος στα μετέωρα σε τόσο νεαρή ηλικία, όντας σήμερα ένας από τους νεότερους δημάρχους στην Ελλάδα, τόνισε πως είχε θέσει στόχους, πρόγραμμα και έβαλε την κοινωνία σε μια διαφορετική ρότα, λέγοντας πως οι δημότες έκαναν  μια πολύ μεγάλη στροφή. «Ήταν ένα πολύ μεγάλο στοίχημα που το κυνηγήσαμε και δείξαμε στον κόσμο τη διαφορετική φιλοσοφία και τον τρόπο προσέγγισης για την επόμενη ημέρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε στον τουρισμό που είναι μεγάλο θετικό προσόν για τον δήμο, θέτοντας τους στόχους του για να βάλουν τον δήμο Μετεώρων «έναν σύγχρονο αναπτυξιακό δήμο».

Ερωτηθείς για τον Ε65 και πως θα μπορούσε να ενισχύσει τη διασύνδεση της περιοχής του με τη Δ. Μακεδονία, απάντησε πως μπορεί να υπάρξει διασύνδεση, τονίζοντας πως θα αναπτυχθούν και σχέσεις με τους νέους δημάρχους προς την κατεύθυνση διασύνδεσης των δύο περιοχών. «Αν υπάρξει όρεξη και καλή συνεργασία μπορούν να υπάρξουν καλά αποτελέσματα…», κατέληξε.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X