Στο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έχουν πέσει εδώ και μέρες τα φώτα της δημοσιότητας και οι εξελίξεις που υπήρξαν είναι λίγο πολύ γνωστές.

 

Σε ό,τι αφορά την περιοχή μας, το πρόσωπο που τράβηξε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας ήταν η βουλευτής της Π.Ε. Φλώρινα κ. Πέτη Πέρκα, η οποία αποχώρησε ως μέλος της «Ομπρέλας» από το κόμμα και διαγράφηκε ήδη και από την κοινοβουλευτική του ομάδα.

 

Μαζί της αποχώρησε και η κ. Θεοδώρα Γούλιαρου, από παλιά στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια βουλευτής του το 2023.

***

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει το γεγονός πως ενώ ακούγονται πολλά και διάφορα τις τελευταίες ώρες γύρω από τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο δύο μέλη του από την περιοχή μας εκφράστηκαν ανοιχτά για όλα αυτά (σ. σ. τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονταν οι γραμμές αυτές).

 

Πρόκειται για τον κ. Θέμη Μουμουλίδη, υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ το 2014, βουλευτή από το 2015 μέχρι το 2019 και υποψήφιο και πάλι το 2019, αλλά χωρίς να εκλεγεί, και για την κ. Βασιλική Γκάσταρη που ήταν υποψήφια βουλευτής του κόμματος στις εκλογές του περασμένου Μαΐου και Ιουνίου, χωρίς και εκείνη να τα καταφέρει.

***

Οι τοποθετήσεις και των δύο, που έγιναν μέσω των προσωπικών τους προφίλ στο facebook, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αξίζει να τις παραθέσουμε.

 

Ξεκινάμε με τον κ. Μουμουλίδη που έγραψε αρχικά τα εξής:

«ΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΣΥΝΕΔΡΙΟ 1-0…

Ειλικρινά σοκαρισμένος από τη σημερινή ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην σημερινή Κ.Ε.

Σοκαρισμένος από το περιεχόμενο, αλλά κυρίως από το ύφος και την εικόνα, ενός ανθρώπου που φιλοδοξεί να συνεχίσει να ηγείται ενός κόμματος[οποιουδήποτε κόμματος].

Αμετροέπεια , αλαζονεία και φτηνός λαικισμός.

Ο συντάκτης της ομιλίας σίγουρα ευθύνεται για άλλη μια “κακή” εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη.

Όσο για την Αριστερά, αυτή παραμένει σύνθημα … “στα χέρια των παιδιών”..»

 

Για ν’ ακολουθήσει και νέα ανάρτηση του, όπου σημείωνε ότι:

«Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ που δημιουργήθηκε από το όραμα του ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ,

η Αριστερά που δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες στην ελληνική κοινωνία,

η Αριστερά που μαζί αγωνιστήκαμε ,για πολλές δεκαετίες, για ένα καλύτερο και δικαιότερο κόσμο,

η Αριστερά των λαθών και των συνθέσεων, αλλά και της αλληλεγγύης,

η Αριστερά των μεγάλων γόνιμων εσωκομματικών συγκρούσεων και των κοινών αγώνων,

η Αριστερά που με Ηγέτη τον ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ύψωσε το ποτήρι στο ανέφικτο

ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΠΙΑ ΕΔΩ!

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΛΑ ΜΕΛΗ,

που οφείλουν να πάρουν την ΣΟΒΑΡΗ υπόθεση της ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στη δική μας ευθύνη. Να αναμετρηθούμε με την ιστορική μας ευθύνη και τις προσωπικές σημαντικές [ αλλά σιωπηλές λόγω σεμνότητας] διαδρομές.

Να μην αναβάλουμε

Να αρνηθούμε να αναθέσουμε.

Η ΑΜΕΣΗ δημοκρατική επαναλειτουργία όλων των αδρανών ΟΜ, με πρωτοβουλία των απλών μελών, αλλά και του συνόλου των οργάνων,

καθώς και η κατεπείγουσα έναρξη προετοιμασίας ενός καθαρού και εφ’ όλης της ύλης ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Γιατί, η ΑΡΙΣΤΕΡΑ που αγαπήσαμε, επιλέγει πορεία προς το ΑΓΝΩΣΤΟ, με ανέφικτες ευχές και φρούδες προσδοκίες.

Γιατί για την ΑΡΙΣΤΕΡΑ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν θα υπάρξει ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, δίχως διάλογο και κατεπείγουσες πρωτοβουλίες…»

***

 

Η κ. Γκάσταρη, στην ανάρτηση της στο δικό της προφίλ, κινείται σε διαφορετικό μήκος κύματος, καθώς αναφέρει πως:

«Παρακολουθώ με πολλή αγωνία τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δεν μίλησα μέχρι τώρα, αν και σαφώς έχω τοποθετηθεί πριν τις εσωκομματικές εκλογές.

Ωστόσο έχω να πω το εξής:

Συμφωνούμε όλοι ότι οι εκλογές για ανάδειξη Προέδρου έγιναν καθόλα νόμιμα και σύμφωνα με το καταστατικό.
Η συμφωνία με τη λαϊκή ετυμηγορία δεν είναι απαραίτητη, ο καθένας ψηφίζει ό,τι θέλει. Ο σεβασμός όμως του αποτελέσματος είναι απαραίτητη προϋπόθεση στη βάση της δημοκρατικής διαδικασίας.
Δεν θα είχα κανένα σεβασμό σε Πρόεδρο που θα επέτρεπε σε στελέχη του κόμματος να τον καθυβρίζουν, τον ίδιο και τους ψηφοφόρους του, καθημερινά και μάλιστα όχι στα όργανα αλλά σε κάθε εκπομπή των συστημικών ΜΜΕ που τους δεχόταν. Τι σχέση έχει αυτή η συμπεριφορά με την Αριστερά που τόσο αγαπούν να αναφέρουν, δεν ξέρω.
Ακούω ανθρώπους που εκτιμώ να λένε ότι ήρθε το τέλος της Αριστεράς. Δεν συμφωνώ καθόλου. Το γεγονός ότι δεν είναι η αριστερά όπως την ξέρουν τα τελευταία 100 χρόνια δεν σημαίνει ότι έχει πεθάνει. Ίδιον του ανθρώπου και δη του ευφυούς είναι να προσαρμόζεται ώστε να επιτυγχάνει καλύτερα αποτελέσματα. Εξάλλου, αριστερά που δεν άλλαξε καθόλου, ήδη υπάρχει και λέγεται ΚΚΕ.
Τα προβλήματα του κόμματος τα έχουμε ζήσει όσοι έχουμε ασχοληθεί έστω και λίγο. Προσωπική μου άποψη είναι ότι επιβάλλεται το απόλυτο άνοιγμα στην κοινωνία και σε όλα τα μέλη.
Προσωπικά πάντα μιλώντας, με εκνευρίζουν οι αυτόκλητοι ειδήμονες και ινστρούχτορες σε κάθε πεδίο. Ο σεβασμός κερδίζεται με δουλειά, δεν επιβάλλεται.
Η κοινωνία υποφέρει, η ακρίβεια καλπάζει, η Δυτική Μακεδονία ερημώνει και φτωχοποιείται. Αρκετά ασχοληθήκαμε με τα εσωκομματικά. Ας γυρίσουμε το βλέμμα στην κοινωνία. Αλλιώς συζητάμε για να συζητάμε.

ΥΓ. Εκλεγμένος Πρόεδρος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης. Μπορεί κανείς να κάνει κριτική στα όργανα, να εκφέρει δικές του προτάσεις αλλά στο τέλος οφείλει να πειθαρχεί.»

***

Δύο απόψεις που πιστεύουμε πως δείχνουν δύο μόνο από τους αρκετούς διαφορετικούς δρόμους στους οποίους φαίνεται πως βαδίζουν πλέον τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X