Την καθιερωμένη ετήσια Εκδήλωσή του πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή 12 /11/23 ο Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας “Ο Καλός Σαμαρείτης”, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσά του.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, όπου τελέσθηκε το Μνημόσυνο των Κεκοιμημένων μελών του Συλλόγου, των Κεκοιμημένων προσφιλών προσώπων και των Δωρητών. Επίσης πραγματοποιήθηκε η Αρτοκλασία υπέρ των Μελών ,των Εθελοντριών Μαγειρισσών και των Δωρητών.

Ακολούθησε πνευματική ομιλία από τον Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πατέρα Ιωάννη Εσπερίδη, ο οποίος καθήλωσε το ακροατήριό του , με το γλαφυρό και μεστό λόγο του .

Υποδεχόμενος τους παρισταμένους ο αεικίνητος Πρόεδρος Απόστολος Πατσινακίδης , αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του Συλλόγου και στα 81 χρόνια συνεχούς προσφοράς στο συνάνθρωπο.

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, ο π. Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος , η Βουλευτής της ΠΕ Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, η π. Βουλευτής Π.Ε Κοζάνης Παρασκευή Βρυζίδου , ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά ,Αντιδήμαρχος Νικόλαος Φουρκιώτης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πτολεμαΐδας Ισαάκ Νικολαΐδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΤΗΠ Δημήτρης Καρακασίδης και εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής , τοπικών Συλλόγων και άλλων φορέων.

Οι ψαλμωδίες και τα τραγούδια από τη νεοσυσταθείσα χορωδία του Καλού Σαμαρείτη , υπό την καθοδήγηση του Σταύρου Χατζηπαναγιωτίδη “έγραψαν” το μελωδικό επίλογο της όμορφης αυτής εκδήλωσης!

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X