Τι και αν ο γνωστός και μη εξαιρετέος Κόκκινος, ήθελε να τη σταματήσει, τι και αν είχε την αμέριστη συμπαράσταση του βοηθού του Δανδανόπουλου, τι και αν η ομάδα έπαιζε με απουσίες, τι και αν ο Διγκόζης αναγκάστηκε να κάνει γρήγορη αλλαγή λόγω τραυματισμού, η Κοζάνη πήρε την ψυχή των οπαδών της και σαν Λιοντάρι έβαλε στοπ στα σχέδια, όσων σήμερα περίμεναν στραβοπάτημά της.

Στο γήπεδο του Μακεδονικού και όχι στη φυσική έδρα του Καμπανιακού στη Χαλάστρα, η Κοζάνη μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι κάνοντας μάλιστα την πρώτη φάση πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα με τον Γραμμένο να σουτάρει πάνω από την εστία.

Η απουσία του τιμωρημένου Σιατραβάνη και πιθανότατα οι σκέψεις του για ενεργοποίηση περισσότερων παικτών, έφερε στο αρχικό σχήμα τον Ελ Ιντρίσι και τον Ψάλτη, ενώ εκτός έμεινε ο Χάρης Ποζατζίδης και στα στόπερ επέστρεψε ο Σουλιώτης έναντι του Τσιμπούκα.

Το ανακάτεμα της τράπουλας έφερε και νέο σχηματισμό καθώς ο Γραμμένος φαινόταν η καθαρή επιθετική αιχμή της Κοζάνης, με Καλλέργη, Ελ Ιντρίσι στις πτέρυγες και τον Αναστασόπουλο σε νέο ρόλο(κάτι σαν 10αρι) να αποδεικνύει πόσο εξαιρετικός παίκτης είναι ακόμα και για την ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Ψάλτης με Νάτσο έδεσαν στα αμυντικά χαφ, ενώ στην άμυνα η άνοδος του Κοροβέση και επιστροφή του Σουλιώτη έδιναν σιγουριά στην Κοζάνη, η οποία προσπάθησε να είναι κινητική στο πρώτο ημίχρονο, κάνοντας αισθητή την παρουσία της στην αντίπαλη εστία, χάνοντας ευκαιρίες, με καλύτερη αυτή του 33’ όταν ο Κοροβέσης από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Και εκεί που η ομάδα έδειχνε να έχει τον έλεγχο, ήρθε ο τραυματισμός του Ελ Ιντρίσι, με τον Ολλανδό να στέκεται άτυχος και να προκαλεί την πρώτη αλλαγή στο 35’ με τον Αποστολίδη να ενεργοποιείται ξανά, μετά από αρκετό διάστημα.

Η αλλαγή πλευρών με τον Καλλέργη, λειτούγησε λίγο καθυστερημένα αλλά στο 2ο ημίχρονο η Κοζάνη δέχθηκε το δώρο της αποβολής του Έππα στο 47’ και αποφάσισε πως αυτό το παιχνίδι πρέπει να κερδηθεί πάση θυσία.

Ο Πάνος βρήκε χώρους, προσπάθησε μαζί με τον Καλλέργη να τρυπήσουν πολλές φορές την άμυνα του Καμπανιακού από δεξιά, ο Αποστολίδης έγινε αρκετά κινητικός από την άλλη πλευρά και Αποστολόπουλος προσπαθούσε συνεχώς να βρει την κομβική πάσα που θα έσπαγε την άμυνα των γηπεδούχων.

Στο 67’ ο Διγκόζης τραβάει εκτός τον Ψάλτη και φέρνει στο παιχνίδι τον Ποζατζίδη, με τους Κόκκινο και Δανδανόπουλου να αναλαμβάνουν δράση, αρνούμενοι δύο καταφανέστατες περιπτώσεις πέναλτι στην Κοζάνη οι οποίες προκάλεσαν την έκρηξη του κόσμου της Κοζάνης και μεγάλη ένταση στους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Η Κοζάνη βρήκε την ηρεμία και μετά από εκτέλεση πλάγιο από άουτ, κατέβασμα της μπάλας από τον Ποζατζίδη, η μπάλα έφτασε στον Καλλέργη ο οποίος από διαγώνια θέση εκτέλεσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, βάζοντας φωτιά στην κερκίδα των «Λιονταριών» στο 81’.

Ο Διγκόζης πέρασε στο 84’ τους Τζημόπουλο και Ασλαμπάλογλου, στις θέσεις των Αναστασόπουλου και Γραμμένου, για να κλειδώσει το ματς που έδωσε την 4η νίκη της Κοζάνης στο πρωτάθλημα και τη 2η εκτός έδρας.

Ο Άγγελος Διγκόζης στάθηκε στις δηλώσεις του στο γεγονός ότι η ομάδα ήθελε να είναι καλύτερη απ’ ότι στο παιχνίδι με την ΑΕΛ, μπήκε για τη νίκη και χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το διπλό που ήρθε με πάθος, όρεξη και διάθεση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ότι για άλλη μία φορά κρατήθηκε το «μηδέν» στην άμυνα.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην επιστροφή του Θέμη Τζημόπουλου, λέγοντας πως είναι απαραίτητη η εμπειρία και η αγωνιστική του ικανότητα, ενώ μίλησε και για τα υπόλοιπα παιδιά που καλούνται να παίξουν και αρπάζουν την ευκαιρία όποτε χρειαστεί, όπως ο Αποστολίδης και ο Ελ Ιντρίσι.

Η Κοζάνη λόγω των αναβολών με ΠΑΟΚ Β΄ και ΑΕΚ Β’ δεν θα αγωνιστεί τις επόμενες δύο αγωνιστικές, με τον προπονητή της ομάδας να τονίζει πως αυτό θα βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές να ξεκουραστούν αλλά και τους τραυματίες να επανέλθουν.

Για κυριαρχία της Κοζάνης από το πρώτο ημίχρονο έκανε λόγο ο Γιώργος Αποστολίδης, ο οποίος δήλωσε χαρούμενος για την επιστροφή του και τόνισε πως όποτε κληθεί από τον προπονητή είναι έτοιμος να προσφέρει για την ομάδα.

Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Ασλαμπάλογλου, κάνοντας και ο ίδιος με τη σειρά του λόγο για κυριαρχία της Κοζάνης, ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο που βρέθηκε στο πλευρό της ομάδας.

Στο γήπεδο βρέθηκαν περισσότεροι από 50 φίλοι της Κοζάνης.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X