Με ιδιαίτερη επισημότητα τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Εμπορίου, ο Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ.κ.Δαβίδ με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Εορδαίας και πολυάριθμης χορωδίας του Συλλόγου Ιεροψαλτών Εορδαίας.

Επίσης πραγματοποιήθηκε η τέλεση της Αρτοκλασίας και του Θείου Κηρύγματος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Εορδαίας Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Αυξωνίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία της εορτής,
ενώ το Ιερό λείψανο του Αγίου τέθηκε για προσκύνημα .
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές εορτές του υπέρλαμπρου Ιερού Ναού , χάρη στον δραστήριο και ακάματο Προϊστάμενό του Αρχιμανδρίτη Ναθαναήλ Φίλιου.
Στην Ιερά Ακολουθία το “παρών” έδωσαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς , ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Εμπορίου Αθανάσιος Μπόζιας , η π. Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Παρασκευή Βρυζίδου και εκπρόσωποι άλλων φορέων .
Αύριο Σάββατο 11/11/23 ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιόππης και Αριμαθαίας κ.κ Δαμασκηνού, με τη συμμετοχή πλήθους Ιερέων και πιστών.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X