-Στην μάθημα της ιστορίας διδαχθήκαμε στα σχολικά μας χρόνια ότι στους πολέμους υπάρχουν *οι αιτίες και οι αφορμές*! Διακριτή η μεταξύ τους διαφορά και ευδιάκριτη η εννοιολογική τους ερμηνεία και σημασία!
-Και στην περίπτωση της αντιμαχίας μεταξύ των Ισραηλιτών και των Παλαιστινίων και των διαφορών που προκύπτουν, δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο σήμερα την εκτίμηση στο προς τα που γέρνει η παλάντζα του δικαίου! Θα έλεγε κανείς, πως φαίνεται ότι και οι δυο πλευρές έχουν συνάμα δίκιο και άδικο, χρεώνονται δηλαδή και οι δύο τους, κάποιες αιτίες πολέμου! Έχουν δηλαδή αμφότεροι λόγους να αναμετρηθούν πολεμικά!
-Όμως, ένας πόλεμος ξεκινά συνήθως, από εκείνον που θα δώσει, ξεπεράσει και υπερβεί τον βαθμό της ανοχής του άλλου, ή ευθέως και απροκάλυπτα επιτεθεί εναντίον του, όπως έκανε στις 07 Οκτ. η ΧΑΜΑΣ και ξεσκέπασε την κατά τα άλλα *κεκαλυμμένη ειρήνη* που υπήρχε στην περιοχή της Μέσης Ανατολής!
-Η υπέρβαση αυτή, αποτελεί *αφορμή για έναρξη θερμών επεισοδίων* που σαν επεκταθούν, τότε μιλάμε για πόλεμο!
-Και ενώ οι αιτίες πολλές, οι αφορμές πολέμου δόθηκαν και δικαίως πρέπει να χρεωθούν αποκλειστικά στην ΧΑΜΑΣ και λογικά, όχι σε κάθε και σε όλους τους Παλαιστίνιους, η πλειοψηφία των οποίων σίγουρα δεν είναι μέλη και δεν θα έχουν εμπλοκή με την οργάνωση!
-Και γιατί θα πρέπει να χρεωθούν *οι αφορμές πολέμου* στην ΧΑΜΑΣ;
Γιατί απλά, αυτοί πρώτοι προέβησαν σε *ωμότητες, δολοφονίες, εξευτελισμούς, σύλληψη αιχμαλώτων πολιτών, κ.λ.π*! Ξεπέρασαν όρια, προκάλεσαν την αντίδραση του Ισραήλ, έδωσαν το επιχείρημα πολέμου στον Νετανιάχου!
-Και εδώ και ένα μήνα, διεξάγουν έναν αγώνα φθοράς κατά του Ισραήλ, με ασπίδα τον άμαχο Παλαιστινιακό λαό, κάνοντας τον και επιβάλλοντας τον ακούσια, βιαίως και αναγκαστικά εμπλεκόμενο σε αυτήν την πολεμική σύρραξη, είτε συμφωνεί, είτε διαφωνεί!
-Δηλαδή, διεξάγοντας τον τυφλοπόλεμο μέσα από τις δαιδαλώδεις υπόγειες στοές, μέσα και κάτω από τον οικιστικό ιστό, η ΧΑΝΑΣ τους χρησιμοποιεί, υπέρ της σαν ανθρώπινη ασπίδα και σαν αρνητικό
ανασταλτικό παράγοντα, για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ!
-Συνεπώς, η ΧΑΜΑΣ είναι ο ηθικός αυτουργός και συνειδητός συναυτουργός του επιτιθέμενου ισραηλίτικου στρατού στις ανθρώπινες απώλειες αθώων πολιτών του Παλαιστινιακού λαού και όχι το Ισραήλ, που είναι αδύνατον να δεχθεί ότι αναίτια και αιφνιδιαστικά, υπέστη απώλειες αθώων
ανθρώπων πολιτών του σε αριθμό υπεράνω των 1700 και να ανεχθεί την σύλληψη και κράτηση περίπου 200 αιχμαλώτων, κυρίως νεαρών παιδιών!

Αυτό είναι άμεση πρόκληση και ισχυρή προσβολή από την ΧΑΜΑΣ, σε τέτοιο βαθμό που *να επιβάλλει την στρατιωτική αντίδραση του Ισραήλ*!
-Άλλωστε, το πεδίο της αναμέτρησης, δεν το διάλεξε το Ισραήλ, αλλά το όρισε και το προσδιόρισε η ΧΑΜΑΣ, που φυσικά γνώριζέ πολύ καλά ότι θα υπήρχαν και θα υπάρξουν παράπλευρες απώλειες αθώων πολιτών, αφού οι αγωνιστές της κρύβονται στα λαγούμια του τυφλοπόντικα, πίσω από τα φουστάνια και τις πλάτες των άμαχων Παλαιστίνιων ανδρών και γυναικών και ανάμεσα στα πάμπερς των παιδιών τους!
-Συνεπώς, *η μέν φωνή Ιακώβ, αι δε χείρες Ησαύ*! Η φράση αυτή χρησιμοποιείται στην περίπτωση που πρέπει να γίνει διάκριση μιας παράνομης πράξης (πόλεμος) αναφορικά με τα αίτια αυτής και να καταλογιστούν ευθύνες περισσότερο στον ηθικό αυτουργό (ΧΑΜΑΣ) και λιγότερο στον εκτελεστή της (υποτιθέμενης) παρανομίας (Ισραήλ), σε ότι αφορά τις απώλειες αθώων Παλαιστινίων!
-Και όπως δηλώθηκε εκ μέρους σας, θέλετε πόλεμο διαρκείας με το Ισραήλ και το κάνετε με ανταρτοπόλεμο φθοράς! Διαφαίνεται ξεκάθαρα από τις δηλώσεις σας! Τεράστια η διαφορά!

 

Ρουσσάκης Σαρ. Πολυχρόνης
Πρόσφυγας αδικοχαμένων πατρίδων
Έλλην το γένος, Μακεδνός
Πατριώτης κατά το ήθος
Σκεπτόμενος κατά το έθος
Εκφραζόμενος κατά το είκος
Χριστιανός Ορθόδοξος
(10 Νοεμ. 2023)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X