Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η θεατρική παράσταση της Ποντιακής κωμωδίας, Ο ΒΕΒΑΙΑΣ, που παρουσίασε η Εύξεινος λέσχη Πτολεμαϊδος το 1951.

Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί, παιδιά της 2ης γενιάς των προσφύγων του Πόντου, έδωσαν ότι καλλίτερο μπορούσαν, ώστε, οι θεατές να απολαύσουν το πηγαίο ποντιακό χιούμορ και να τους χειροκροτήσουν. Την μουσική επένδυση της ξεκαρδιστικής κωμωδίας, έκανε ο γνωστός, στο πανελλήνιο και όχι μόνο, Πρύτανης της ποντιακής λύρας, Παπαβραμίδης, που ήρθε στην Πτολεμαϊδα για το σκοπό αυτό. Η Παρουσία του Παπαβραμίδη έδωσε, στην όλη παράσταση, μια διαφορετική νότα που ικανοποίησε και τον ποιο απαιτητικό θεατή.

Στη φώτο μας, οι ερασιτέχνες Πόντιοι ηθοποιοί του, σε μια ανεπανάληπτη αναμνηστική φωτογραφία μαζί με τον Πόντιο λυράρη.

Γονατιστός στο κέντρο, ο Παπαβραμίδης, με τη λύρα του.

Στην 1η σειρά, από αριστερά: Η Χαλαϊδοπούλου, η Λαζαρίδου Αθηνά, η άγνωστή μας X; και η Σούλα Παπαδοπούλου-Σαββουλίδου..

Στη 2η σειρά, από αριστερά: Ο Προκοπίδης Πέτρος, ο Κτενίδης Γρηγόρης, ο Μουρατίδης Ηλίας, ο Δημητριάδης Αλέκος και ο Ακριτίδης Λάζαρος.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X