Η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορεί κάποιος να καταθέσει τα χαρτιά του για να πάρει το επίδομα θέρμανσης, εφόσον πληροί κάποια κριτήρια και το δικαιούται, έχει ήδη ανοίξει.

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησαν κάποιες πληροφορίες που έλεγαν πως η Κυβέρνηση μελετάει σοβαρά το ενδεχόμενο φέτος να αρχίσει να δίνει το επίδομα θέρμανσης και σε… είδος, εάν βέβαια οι πολίτες που το δικαιούνται κάνουν αυτή την επιλογή!

***

Παρόλο που δεν έχει παρθεί ακόμα κάποια σχετική απόφαση, το σκεπτικό που ακούγεται ότι μπορεί να οδηγήσει σε μια τέτοια απόφαση βασίζεται στα εξής δεδομένα.

Με την τιμή του πετρελαίου να είναι αρκετά ψηλά και με τα όσα γίνονται στη Μέση Ανατολή και ειδικά στη Γάζα να προδιαθέτουν για περαιτέρω αυξήσεις και μάλιστα στο εγγύς μέλλον, είναι πολύ πιθανό όταν κάποιος πάρει το επίδομα θέρμανσης το μόνο που θα καταφέρει να αγοράσει μ’ αυτό θα είναι ένα μικρό μπιτόνι πετρέλαιο ίσα για να γεμίσει μια σόμπα και αυτή μία και μοναδική φορά!

Η τιμή των καυσόξυλων παραμένει σε λογικά επίπεδα, αλλά δεν αποκλείεται μόλις πιάσουν τα κρύα κι αυτή ν’ ανέβει, με αποτέλεσμα το επίδομα και εδώ να φτάνει για να αγοράσει ένας καταναλωτής μόλις λίγα κομμάτια ξύλου για να δει πώς είναι και να βγάλει μια αναμνηστική φωτογραφία μαζί τους για να την έχει να τα θυμάσαι.

Όσον αφορά δε τη θέρμανση με ηλεκτρικό ρεύμα, εδώ αρχίζουν τα πολύ δύσκολα. Με τις τιμές που λέγεται πως θα φτάσει, αν τη χρησιμοποιήσει κάποιος για όλη τη σεζόν, το επίδομα που θα λάβει ίσα που θα φτάνει μόλις για την πρώτη δόση εξόφλησης του λογαριασμού του ηλεκτρικού, αφού θα τον έχει ρυθμίσει σε μερικές δεκάδες δόσεις, τις τελευταίες απ’ τις οποίες θα αναλάβουν να αποπληρώσουν τα εγγόνια του, εάν και εφόσον αποδεχτούν την κληρονομιά που θα τους αφήσει.

***

Για όλους τους παραπάνω λόγους αξιολογείται πλέον το αν θα ήταν καλό και χρήσιμο αντί για χρήματα να προσφέρεται και η επιλογή στους καταναλωτές να πάρουν:

μάλλινες κουβέρτες, υψηλής απόδοσης, με μανίκια ή χωρίς, για τις ώρες που η οικογένεια κάθεται μπροστά στην τηλεόραση.

Θα προσφέρονται σε τρία μεγέθη, διπλή για παντρεμένους, μονή για ανύπαντρους και σε παιδικό μέγεθος για τα παιδιά της οικογένειας.

Τα χρώματα που θα μπορεί να επιλέξει κάποιος θα είναι τέσσερα. Μπλε, σωμόν- απαλό κόκκινο, πράσινο και κόκκινο, τα οποία αντιστοιχούν στα χρώματα των τεσσάρων πρώτων κομμάτων όπως κατετάγησαν στις τελευταίες εκλογές, για να μην υπάρξει η υπόνοια πως η Κυβέρνηση προωθεί το μέτρο αυτό για να αποκομίσει κομματικά οφέλη.

κασκόλ, σκουφιά, γάντια, ισοθερμικά φανελάκια και κάλτσες, όπως και παντόφλες επενδυμένες με γούνα.

Κι αυτά θα προσφέρονται σε διάφορα μεγέθη και στα τέσσερα χρώματα που προαναφέρουμε.

ποδήλατα και διαδρόμους γυμναστικής.

Υπάρχουν οι σκέψεις όποιοι επιλέγουν τα ποδήλατα και τους διαδρόμους να παίρνουν ως δώρο και μια μάλλινη κουβέρτα, ως επιβράβευση, αλλά και ως προστασία.

Ως επιβράβευση γιατί κάνοντας ποδήλατο ή τρέχοντας πάνω στο διάδρομο τις ώρες που βρίσκονται στο σπίτι εκτός από το να ζεσταθούν θα ρίξουν αισθητά το σάκχαρο και τη χοληστερίνη τους με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν λιγότερο το εθνικό σύστημα υγείας.

Ως προστασία διότι σίγουρα θα ιδρώσουν και αν δεν ρίξουν μια κουβέρτα επάνω τους μόλις τελειώσουν την άσκηση, με την παγωνιά που θα επικρατεί σίγουρα στο σπίτι δεν τα γλιτώνουν με τίποτα τα κρυοπαγήματα!

αφίσες όπου θα απεικονίζονται τζάκια αναμμένα και γύρω τους να έχει ακροβολιστεί μια οικογένεια, με κόκκινα πρόσωπα, χαρούμενη και χαλαρή.

Οι αφίσες αυτές θα πρέπει να αναρτηθούν σε κομβικά σημεία του σπιτιού, όπως το καθιστικό και η κρεβατοκάμαρα.

Το μέτρο αυτό, λέγεται ότι, συστήνουν πολλοί ψυχολόγοι, οι οποίοι πιστεύουν στην αξία της αυθυποβολής, εκτιμώντας ότι θα λειτουργήσει ευεργετικά για πολλούς πολίτες, που βλέποντας τζάκι αναμμένο, έστω και σε φωτογραφία, θα νομίζουν πως καίει στο δικό τους σπίτι.

***

Τέλος, υπάρχει και ένα ακόμα μέτρο που συζητιέται και ίσως εφαρμοσθεί.

Το μέτρο θα λέγεται, «γνωριστείτε καλύτερα, ελάτε κοντά, μείνετε μαζί», και θα προτρέπει τους πολίτες να έρθουν πιο κοντά με συγγενείς, φίλους ή γείτονες, επιλέγοντας να μείνουν όλοι μαζί σ’ ένα σπίτι.

Ένα γεμάτο ανθρώπους σπίτι είναι πάντα πιο ζεστό και ειδικά τα βράδια αν πέφτουν να κοιμηθούν όλοι μαζί στρωματσάδα θα ζεσταίνει ο ένας τον άλλο.

Παρ’ όλα αυτά, καλό μας χειμώνα.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X