Κατά της υποβάθμισης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουρικίου, από 6θέσιο σε 4θέσιο, τάσσεται ομόφωνα με απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας, με απόφασή του. Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Τετάρτης, μετά και από σχετικέ αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, για τις μεταφορές του μαθητικού δυναμικού.

Σε ό,τι αφορά την Εορδαία, όπως τόνισε η εισηγήτρια κ. Πράπα, δεν υπάρχουν μεταβολές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ωστόσο στην πρωτοβάθμια προτείνεται η υποβάθμιση του 2ου δημοτικού Μουρικίου, κάτι στο οποίο αντιδράει ο δήμος.

Όπως τόνισε σχετικά η Κατερίνα Ασπράγγαθου, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας, πρόκειται για τις προτάσεις μεταβολών μετά από πρόταση του υπουργείου με βάση το μαθητικό δυναμικό σε βάθος τριετίας και για την Εορδαία προτείνεται το 2ο δημοτικό Μουρικίου από 6θεσιο να γίνει 4θεσιο .

Το σχολείο σήμερα έχει 37 μαθητές και δεν μπορεί να στηριχθεί ως 6θέσιο, τόνισε, αλλά σημείωσε τον κίνδυνο που ελλοχεύει να μετατραπεί σε 3θέσιο άρα να υπολείπεται σε ειδικότητες. Αν συμβεί αυτό, τόνισε, θα υπάρχει κίνδυνος αντίδρασης των γονέων, που πιθανώς θα πάνε τα παιδιά τους σε σχολεία της πόλης.

Η εισήγηση είναι αρνητική στη μεταβολή, με προσπάθεια να στηριχθεί το σχολείο ως 5θέσιο, τονίζοντας πως είναι ωραίο σχολείο, ασφαλή για τα παιδιά και πρέπει να στηριχθεί μαθησιακά, καθώς όπως τόνισε η ίδια «θα πρέπει να στηριχθούν τα σχολεία της περιφέρειας και είναι κρίμα να ερημώσουν».

Από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου  διευκρίνισε πως το σχολείο εξυπηρετεί μαθητές από Φούφα και Μηλοχώρι, σημειώνοντας ότι την τελευταία 2ετία το σχολείο συνεχώς υποβαθμίζεται. Πέρυσι λειτούργησε ως 5θέσιο, φέτος ως 4θέσιο λειτουργικά και έρχεται τώρα και η επίσημη υποβάθμιση.

«Αυτό ελλοχεύει πολλούς κινδύνους για τα παιδιά. Αν αρχίζουν να φεύγουν τα παιδιά το σχολείο θα κινδυνεύσει να μην υπάρχει. Το σχολείο είναι σύγχρονο», κατέληξε.

Το θέμα πέρασε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X