Τη διατήρηση των δύο νομικών προσώπων του Δήμου Εορδαίας ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π και η ΚΕΔΕ, ζητάει ο δήμος Εορδαίας. Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση πέρασε με νομοσχέδιο προ των εκλογών τη συνένωση νομικών προσώπων στους δήμους, με τον δήμο Εορδαίας να υποβάλει με αιτήματα σχετικές αιτιολογικές εκθέσεις, προκειμένου να διατηρηθούν τα δύο Νομικά Πρόσωπα: Κοινωνικής Πολιτικής Πολιτιστικής Ανάπτυξης και Παιδείας (ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π) και Κοινωφελής Επιχείρηση (ΚΕΔΕ), Δήμου Εορδαίας.

Τα θέματα εισηγήθηκαν η μεν πρόεδρος του ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π Αναστασία Πράπα και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κοσμάς Σιδηρόπουλος. Στο σώμα τέθηκε θέμα ανάγκης διατήρησης των θέσεων εργασίας των εργαζομένων. Στο ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π. απασχολούνται 23 με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου, 17 αορίστου και 20 ορισμένου χρόνου και στην ΚΕΔΕ 3 μόνιμοι, συν 12 άτομα μέσω κοινωφελούς απασχόλησης.

Η ΚΕΔΕ διαφωνεί με την κατάργηση των νομικών προσώπων, διευκρίνισε ο δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς, ενώ όπως διευκρίνισε ο Γ.Γ. του Δήμου κ. Σ. Παπάζογλου η πρόβλεψη του νόμου είναι πως Όλοι οι εργαζόμενοι να απορροφηθούν στο δήμο με την ίδια θέση σε ίδιες συμβάσεις και την ίδια ειδικότητα.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X