Κέντρισε τις εντυπώσεις η πινακίδα που κρατούσε μαθητής του Δημοτικού Σχολείου Σκλήθρου στην παρέλαση που έγινε για την Απελευθέρωση.

Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα για θέματα που αφορούν το Αμύνταιο και τη Φλώρινα

Όπως εξηγεί ο Σταύρος Πασπάλης, το λογότυπο έγινε μετά από εικαστική παρέμβαση της εικαστικού του σχολείου, ο οποία απέδωσε το δέντρο σκλήθρο.

Χαρακτηριστικά:

«Σήμερα αρκετοί διερωτήθηκαν για την πινακίδα που κρατούσε κατά την παρέλαση ο μαθητής μας που προηγούνταν της σημαίας, της αντιπροσωπείας του Δημ. Σχολείου Σκλήθρου. Ήταν η ακριβής αποτύπωση του logo του σχολείου μας. Η εικαστικός του σχολείου Ευγενία Νόση (Eugenia Nosi) το μετέφερε χαρισματικά σε χαρτόνι επακριβώς.
Λοιπόν, διαβάστε μέχρι το τέλος:
1. Το δέντρο συμβολίζει το δέντρο σκλήθρο (Alnus glutinosa) από το οποίο πήρε το χωριό το 1927 το σημερινό του όνομα. Τα φύλλα είναι φυσικά από το ίδιο το δέντρο.
2. Μαθητής/τρια με το βιβλίο στη ρίζα μελετά για τη γνώση, την ευζωία, τη συνέχεια του τόπου.
3. Τα μπλε, σκούρα και λιγότερο σκούρα, πλαίσια δείχνουν τα τρία ποτάμια που διαρρέουν το χωριό, συναντώνται στην άκρη του και εκβάλλουν στη λίμνη Ζάζαρη. Φέρουν και ως βιβλία, τετράδια και μηνύουν την ατέρμονη ροή γνώσης και μάθησης.
4. Το “Elementary School Sklithro” προδίδει τη διάθεση για εξωστρέφεια και διεθνή αναζήτηση σε συνεργασίες.
…… Το κλου της εικόνας είναι ότι το δέντρο Σκλήθρο είναι προστατευόμενο είδος ή τουλάχιστον ήταν σε αντίθεση με το χωριό Σκλήθρο που έχει αφεθεί στην τύχη του, όπως και όλα τα ορεινά και ημιορεινά χωριά της χώρας, όπου το κόστος διαβίωσης έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω θέρμανσης κλπ και οδηγούνται σε ιστορικό αφανισμό.»

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X