Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δήμου Εορδαίας για τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών την Κυριακή 8 Οκτωβρίου. Τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Εορδαίας είναι 99 τον αριθμό, στην πόλη και τα τοπικά διαμερίσματα.

Όπως τόνισε μιλώντας στο True Story Radio και την Αναστασία Κοτζακόλιου ο Γενικός Γραμματέας του δήμου είναι 9 περισσότερα εκλογικά τμήματα σε σχέση με τις βουλευτικές, καθώς οι κάλπες την Κυριακή θα είναι διπλές και στόχος είναι να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος.

Ο ίδιος εξήγησε και πως θα ψηφίσει ο κόσμος την Κυριακή και πόσους σταυρούς θα βάλει. Ο Δήμος έχει 25 κοινότητες, η κάθε μία έχει και το δικό της ψηφοδέλτιο, ωστόσο οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι κοινοί στο πρώτο μέρος του ψηφοδελτίου. Για δημοτικούς συμβούλους ψηφίζετε μέχρι 4 άτομα ανεξαρτήτως εκλογικής περιφέρειας. Στις 22 από τις 25 κοινότητες βάζουμε μέχρι δύο σταυρούς για τοπικούς συμβούλους και στις τρεις (Πεντάβρυσο, Πτελεώνα, Σπηλιά) μπαίνει ένας σταυρός καθώς εκλέγεται μόνο πρόεδρος.

Επειδή τα ψηφοδέλτια είναι μεγάλα και έχουν πολλά ονόματα, ο ίδιος συμβούλευσε τον κόσμο να τα έχει διαβάσει από πριν, ενώ τόνισε πως θα υπάρχουν δύο κάλπες και πρέπει να προσέξει ο κόσμος να μην τα μπερδέψει βάζοντας λάθος ψηφοδέλτιο σε λάθος κάλπη, γιατί τότε θα βγουν άκυρα. Επίσης, πρέπει να υπάρξει προσοχή ώστε τα έγκυρα ψηφοδέλτια να μπουν στο σωστό χρώμα φακέλου, γιατί και τότε θα βγουν άκυρα.
Επίσης ο δήμος από χθες ήδη το μεσημέρι στις 3 διανέμει σάκους με εκλογικό υλικό στους εκλογικούς αντιπροσώπους, ενώ και την ημέρα των εκλογών ο δήμος θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τον κόσμο σε έκδοση πιστοποιητικών.

Αν κάποιος ψηφίσει κατά λάθος και ρίξει στην κάλπη ψηφοδέλτιο από άλλο τοπικό διαμέρισμα, τότε το ψηφοδέλτιο δεν πάει άκυρο αλλά πάει υπέρ του συνδυασμού.
Τέλος, για πρώτη φορά θα προσφερθεί αποζημίωση στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Αποτέλεσμα στο δήμο Εορδαίας σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα υπάρχουν μετά τη 1 με 2 τη νύχτα, εκτίμησε.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X