Εν αναμονή της έγκρισης των τευχών δημοπράτησης για τη μεγάλη μελέτη ανακατασκευής και συντήρησης της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων, βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο δελτίο του Top Channel ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων, Χάρης Γκοβεδάρος.

Ο κ. Γκοβεδάρος τόνισε πως αυτή τη διαδικασία αναμένεται να περάσει και από το συμβούλιο μελετών του Υπουργείου Υποδομών, ώστε στη συνέχεια να γίνει η δημοπράτησή της με έναν προϋπολογισμό περίπου στα 2,5εκ. ευρώ.

Σε ερώτηση για τον μπορεί να κάνει με ασφάλεια υπολογισμό του χρόνου ανάθεσης της μελέτης, σημείωσε πως δεν είναι εφικτό αυτή τη στιγμή «καθώς κάποιες διαδικασίες είναι χρονοβόρες», εκτίμησε όμως πως κάτι τέτοιο θα γίνει σε 4-5 μήνες.

(Δείτε το απόσπασμα από 8.47-13.32)

Από εκεί και πέρα ο χρόνος αποπεράτωσης της μελέτης είναι οι 18 μήνες, με την αγωνία όλων είναι τόσο για το κόστος όσο και για το επίπεδο των παρεμβάσεων που θα χρειαστεί η Γέφυρα.

Μια διαδικασία που σίγουρα θα κρατήσει 2-3 χρόνια, με μεγάλο διάστημα η Γέφυρα να χρειαστεί να παραμείνει κλειστή, με τις εναλλακτικές διαδρομές να αποτελούν μέλημα των αρμόδιων υπηρεσιών.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων, το κομβικό κομμάτι είναι ο δρόμο Κήπος- Γέφυρας Ρυμνίου, με τα χρήματα να είναι διασφαλισμένα(18εκ. ευρώ), αλλά να παρατηρείται μια δυσκαμψία καθώς φορέας υλοποίησης είναι η Εγνατία Οδός.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X