Σε ανάρτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Χαρ. Γκοβεδάρος αναφέρεται στο θέμα που προέκυψε μετά τις αιτήσεις εταιρειών για εγκατάσταση πλωτών φωτοβολταϊκών στη Λίμνη Πολυφύτου, τονίζοντας πως η ΡΑΕ πρέπει να κάνει “όπισθεν ολοταχώς” και η περιφερειακή αρχή θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για θέσπιση Χωροταξικού στην παραλίμνια περιοχή, αναφέροντας τα εξής:

“Αυτή είναι η σημερινή εικόνα του χάρτη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) η οποία περιλαμβάνει και πλωτά φωτοβολταϊκά πάρκα σε αξιολόγηση στη λίμνη του Πολυφύτου.
Προφανώς δε μπορεί να γίνει δεκτή αυτή η πρόθεση και θα ήταν ορθό να κάνουν όπισθεν ολοταχώς…
Αντί αυτών των δήθεν “εμβληματικών” επενδύσεων θα αναμέναμε από το Πρόγραμμα “Δίκαιης” και “Αναπτυξιακής” Μετάβασης προσκλήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για τη συνολική αξιοποίηση της παραλίμνιας περιοχής όπως και για άλλες λίμνες της Δυτικής Μακεδονίας.
Έως τότε… θεωρώ επιβεβλημένη την ανάληψη πρωτοβουλιών από την Περιφερειακή Αρχή για θέσπιση Χωροταξικού στην παραλίμνια περιοχή που θα καθορίζει και θα χωροθετεί τις επιτρεπόμενες χρήσεις και θα αποτρέπει τις δήθεν “εμβληματικές επενδύσεις””.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X