Χωρίς ιδιαίτερες απαντήσεις και ανανεώνοντας το ραντεβού τους σε περίπου 10 ημέρες, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη με θέμα τις Τηλεθερμάνσεις της Δυτικής Μακεδονίας στο Υπουργείο Ενέργειας στην οποία συμμετείχε η ηγεσία του Υπουργείου, η ΔΕΗ, ο Περιφερειάρχης και οι Δήμαρχοι Κοζάνης, Εορδαίας και Αμυνταίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για άλλη μία φορά η ΔΕΗ πίεσε προς την κατεύθυνση να συσταθεί η Διαδημοτική Επιχείρηση των Τηλεθερμάνσεων ώστε να υπογραφεί και η απαραίτητη σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών και φυσικά να ξεκινήσει η κατασκευή της ΣΗΘΥΑ η οποία δείχνει να έχει καθυστερήσει αρκετά.

Το κατά πόσο οι Δήμοι Κοζάνης, Εορδαίας και Αμυνταίου μπορούν να συστήσουν τη Διαδημοτική Επιχείρηση στο επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό, εφόσον δεν έχουν λυθεί ζητήματα όπως τα υπέρογκα κόστη λειτουργίας των ηλεκτρολέβητων για την Τ/Θ Πτολεμαΐδας και τα τιμολόγια- φωτιά για τις εκπομπές ρύπων στην Τ/Θ Κοζάνης.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας έθεσε την ατζέντα των θεμάτων, όπως την είχε παρουσιάσει σε δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες, με το ζήτημα της μονάδας «Πτολεμαΐδα 5» να βρίσκεται σε βασική προτεραιότητα για το μέλλον της παροχής θερμικής ενέργειας, καθώς θεωρείται μονάδα βάσης για τις Τηλεθερμάνσεις και ιδιαίτερα για αυτήν της Πτολεμαΐδας.

Μεγάλη ανησυχία φυσικά υπάρχει για το γεγονός ότι ο ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου θα ολοκληρώσει τη λειτουργία στο τέλος του 2025, ημερομηνία που πλέον φαντάζει πολύ κοντινή και μέχρι τότε θα πρέπει να επιταχυνθούν πολλές διαδικασίες όπως ο αγωγός φυσικού αερίου του ΔΕΣΦΑ που έχει μείνει πίσω.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X