Με τις καλύτερες ευχές για μια δημιουργική και επιτυχημένη σχολική χρονιά, ξεκίνησε σήμερα η εκπαιδευτική διαδικασία στα σχολεία της Φλώρινας. Στο 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου, παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλης Γιαννάκης, απηύθυνε χαιρετισμό προς την εκπαιδευτική κοινότητα, εκφράζοντας τη στήριξη της δημοτικής αρχής στις σχολικές μονάδες της πόλης. Ο κ. Γιαννάκης τόνισε πως η δημοτική αρχή «βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας», επισημαίνοντας τις προσπάθειες που γίνονται για να εξασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες μάθησης για τους μαθητές.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του 2ου ΓΕΛ, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα. Ο Δήμαρχος υπογράμμισε πως μετά την ολοκλήρωση αυτού του έργου, θα ακολουθήσουν αντίστοιχες παρεμβάσεις και σε άλλες σχολικές μονάδες της περιοχής, με στόχο τη βελτίωση των υποδομών και τη δημιουργία ενός πιο ασφαλούς και ευχάριστου περιβάλλοντος για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Γιαννάκης απευθύνθηκε στους μαθητές της Γ’ Λυκείου, ευχόμενος τους καλή δύναμη και καλή επιτυχία στις προσεχείς προκλήσεις των Πανελληνίων εξετάσεων. Με τις ευχές για μια εποικοδομητική σχολική χρονιά να κυριαρχούν, το πρώτο κουδούνι χτύπησε, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας περιόδου μάθησης και προόδου για τους μαθητές της Φλώρινας.

X