Η εκπομπή Ζουν Ανάμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Χρήστο Ελευθερίου, Δήμαρχο Σερβίων, ο οποίος μίλησε επί παντός για μια σειρά θεμάτων του δήμου και τις αναπτυξιακές του προοπτικές.

Ερωτηθείς για το πώς μπορεί ένας δήμος να συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη του, ο κ. Ελευθερίου απάντησε πως «αν ο δήμος Σερβίων τα Κάστρα, τα Μπουχάρια, η Γέφυρα κ.α., δεν αναδείξουν το πρόσωπό τους είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ο δήμος εντάχθηκε και εκτέλεσε το100% από το πρόγραμμα Τρίτσης. Το έργο 7.5 εκ. ευρώ της περιφέρειας για την ανάπτυξη της Σισανίου που βρίσκεται; Άρα, όταν δεν στοχοθετείς σωστά, όταν ένα έργο είναι πολύ μεγάλο και πέρα από τα δικά σου χέρια, θα πρέπει ο δήμος να δείξει το δρόμο και η περιφέρεια να ενεργήσει. Υπάρχουν μελέτες για την παλιό οικισμό της ΔΕΗ, για την ανάπλαση της Νεράιδας, για το χώρο έναντι Αγίας Βαρβάρας», είπε χαρακτηριστικά.

«Φάγαμε το παραμύθι ανάπτυξης των λιμνών, κάναμε προτάσεις και ρωτούμε για χρήματα που εγκρίθηκαν αν αξιοποιήθηκαν», είπε επίσης με νόημα φέρνοντας το παράδειγμα έτοιμων μελετών που μπορούν να γίνουν όπως για τη λίμνη Ιλαρίωνα, ενώ έθεσε ζήτημα έλλειψης υποδομών που μπορούν να καλυφθούν από ιδιωτική πρωτοβουλία.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X