Στον απόηχο της υπέροχης και κατά γενική ομολογία εξαιρετικά επιτυχημένης μουσικής παράστασης που έγινε την περασμένη Τρίτη στην Πτολεμαΐδα στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, σε μια σύμπραξη με την ΥΨΙΚΑΜΙΝΟ και πρωταγωνιστή της βραδιάς τον Γρηγόρη Βαλτινό, ο «Π» μίλησε με την καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Σχολείο, Χριστίνα Πάνου, η οποία και αναφέρθηκε στη φοβερή αυτή εμπειρία για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Ήταν μια φοβερή εμπειρία για τα παιδιά, γιατί το να δουλεύουν τα παιδιά με μια τέτοια προσωπικότητα σαν τον Γρηγόρη Βαλτινό, είναι όνειρο. Είναι ένα στοιχείο κληρονομιάς για τα παιδιά και θα το κουβαλούν για μια ζωή». Όπως συμπλήρωσε, πρόκειται για έναν υπέροχο άνθρωπο, που χάρισε μοναδικές στιγμές στα παιδιά, και στην πρόβα και στην παράσταση.

Ακόμη, αναφέρθηκε στη χημεία που υπήρχε κατά τη διάρκεια της παράστασης με την ίδια μάλιστα να λέει πόσο δυνατή ενέργεια έλαβε επί σκηνής, παίζοντας πιάνο για τις ανάγκες τις συναυλίας:

«Για εμένα ήταν από τις καλύτερες στιγμές, να παίζω σε πιάνω και να απαγγέλει το μονόγραμμα του Ελύτη ο Βαλτινός, θεωρώ ότι ήταν από τις πιο μαγικές στιγμές που έχω ζήσει στη ζωή μου».

Η κ. Πάνου αναφέρθηκε στην προετοιμασία της συναυλίας, τις πρόβες που έγιναν, αλλά και πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά του σχολείου να έχουν επαφές με τόσο καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου, εξαίροντας το έργο του Μουσικού Σχολείου.

«Είμαστε στην επαρχία και δεν υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για να παρακολουθούν τα παιδιά μεγάλες συναυλίες όπως αυτές που ανεβαίνουν στην Αθήνα, οπότε είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά. Μπράβο στην Υψικάμινο που τον έφερε σε επαφή με τα παιδιά μας», σημείωσε.

Επίσης, αναφέρθηκε στο μάθημα που έκανε στα παιδιά, στην ενθάρρυνση που τους έδωσε ο Γρηγόρης Βαλτινός αλλά και πόσο θετική διάθεση άφησε πίσω του ο καλλιτέχνης που ήρθε στην Πτολεμαΐδα και τους έκανε ένα «μασάζ εγκεφάλου» στους συμμετέχοντες.

Τέλος, αναφέρθηκε στο έργο του Μουσικού Σχολείου, λέγοντας πως στην πορεία της είναι «ευλογία» να έχει ο τόπος ένα μουσικό σχολείο, καθώς η μουσική είναι αγάπη και έκφραση, με τα παιδιά να φεύγουν ευτυχισμένα από το σχολείο. «Έχετε το καλύτερο μουσικό σχολείο και τον καλύτερο διευθυντή», κατέληξε.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X