Η υποψία υπήρχε, ο εντολέας ήταν «σημαδεμένος» από την ημέρα που ανέλαβε την αποστολή, αλλά τελικά στο ποδόσφαιρο κάποια πράγματα είναι ακόμα πιο ακραία από ότι περιμένεις ή απ’ ότι έχεις συνηθίσει.

Κακές διαιτησίες, προκλητικές διαιτησίες, ανθρώπινα λάθη, σφυρίγματα υπέρ μιας ομάδας και άλλα πολλά, είναι κάτι με το οποίο ζεις στο ποδόσφαιρο.

Αυτό που δεν περιμένεις πλέον είναι έναν διαιτητή να εκτελεί συμβόλαιο ποδοσφαιρικού «θανάτου» έναντι μίας ομάδας, προκειμένου να μην αφήσει περιθώριο κάτι να πάει στραβά, σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα που έχει προκαθοριστεί.

Η Κοζάνη βγάζοντας αντίδραση μετά το αρνητικό αποτέλεσμα με τον Καμπανιακό, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και χάνοντας απίθανες ευκαιρίες, αν και ήθελε πολύ δεν θα μπορούσε να κερδίσει απολύτως τίποτα από το παιχνίδι με την ΑΕΚ Β’.

Το χειρουργείο που στήθηκε εντός των γραμμών, ξεπερνούσε κάθε φαντασία, δεν άφηνε περιθώριο στους παίκτες της Κοζάνης να σκεφτούν πως μπορούν να κερδίσουν έστω και έναν(1) βαθμό, με αποτέλεσμα να έρθει νομοτελειακά η ήττα που αφήνει βαθιές πληγές εν όψει συνέχειας.

Άλλωστε το χειρουργείο είχε…νύχια και η Κοζάνη δεν μπορεί να τα βάλει ακόμα με τα άγρια θηρία του ποδοσφαίρου, στην επιστροφή της στις επαγγελματικές κατηγορίες 42 χρόνια μετά.

Το υπέροχο γκολ του Γκαρσία, με το οποίο γράφτηκε το τελικό 0-1 θα έπρεπε να το χειροκροτεί όλο το γήπεδο, θα μπορούσε να το κάνει ο κάθε φίλαθλος όσο πίκρα και αν είχε μέσα του.

Αλλά όπως φάνηκε τόσο σε κανονική ροή, όσο και από τα βίντεο της μετάδοσης ο παίκτης της ΑΕΚ Β’ μπορεί άνετα να κάνει καριέρα στο βόλεϊ, αν αργότερα δεν τα καταφέρει να παίξει ποδόσφαιρο.

«Μόνο ο Μέσι και ο Μαραντόνα κατεβάζουν τέτοιες μπαλιές χωρίς τα χέρια», αναγκάστηκε να πει μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Άγγελος Διγκόζης, εμφανώς εκνευρισμένος και προβληματισμένος από τα όσα συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο:

«Καλό θα ήταν οι πρωταγωνιστές- ποδοσφαιριστές να κρίνουν το αποτέλεσμα και όχι κάποια λανθασμένα σφυρίγματα διαιτητή, είδατε όλοι τι έγινε. Σήμερα ήμασταν καλοί, άλλες φορές δεν ήμασταν και το είπαμε. Σήμερα είναι μια αδικία απέναντι σε όλους μας…».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σάκης Κανούλας, ο οποίος έκανε λόγο για πολύ καλή προσπάθεια της ομάδας, τονίζοντας πως η σημερινή αντίδραση δείχνει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Κοζάνης:

«Αν συνεχίσουμε έτσι έχουμε μέλλον να διεκδικήσουμε πολλά πράγματα».

Για κλοπή του ιδρώτα και των προσπαθειών όλων των ποδοσφαιριστών της Κοζάνης και της υγιούς προσπάθειας που κάνει η διοίκηση της Κοζάνης, έκανε λόγο ο Ξενοφών Πάνος.

Στο στρατόπεδο της Κοζάνης επικρατεί μεγάλος εκνευρισμός για τη διαιτησία του διαιτητή από το σύνδεσμο Ημαθίας, με τα παράπονα να εκφράζονται έντονα προς πάσα κατεύθυνση.

Στο διαιτητή έγιναν έντονες παρατηρήσεις και υποδείξεις και από τον παρατηρητή του αγώνα, για τη συνολική συμπεριφορά του εντός των αγωνιστικού χώρου.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X