«Χαράλαμπος Ταϊγανίδης» το κλειστό κολυμβητήριο του ΔΑΚ Κοζάνης

Σε «Χαράλαμπος Ταϊγανίδης» θα μετονομαστεί το κλειστό κολυμβητήριο του ΔΑΚ Κοζάνης, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία ελήφθη τη Δευτέρα το βράδυ.

Το όνομα του Έλληνα παραολυμπιονίκη της κολύμβησης, ο οποίος κατάγεται από τον Πολύμυλο και έχει ανεβάσει τη γαλανόλευκη ουκ ολίγες φορές στον υψηλότερο ιστό σε μεγάλες διοργανώσεις, θα κοσμεί πλέον μία εγκατάσταση στην οποία ο ίδιος έκανε τα πρώτα του κολυμβητικά βήματα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης είχε τιμήσει και το 2021 με τιμητική πλακέτα τον Χαράλαμπο Ταϊγανίδη, με το κλειστό κολυμβητήριο να αναμένει πλέον την ανακατασκευή και επαναλειτουργία του, ώστε να αποτελέσει μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση για την πόλη.

Όπως τόνισε η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Νούλα Τουμπουλίδου έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον, έχοντας αναδείξει σημαντικούς αθλητές και κερδίζοντας συνεχώς νέα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Ο Ταϊγανίδης ξεκίνησε την καριέρα του από τον Εθνικό Κοζάνης, συνέχισε στον Άρη και κατέληξε στον Ολυμπιακό.

Το 2002 κατέκτησε την πρώτη θέση στα 50 μέτρα ύπτιο κάνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Τα προβλήματα όρασης που τον ταλανίζουν το επόμενο έτος τον αναγκάζουν να μεταπηδήσει στην κατηγορία S13.

Την επόμενη χρονιά συμμετέχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που διεξάγονται στην Αθήνα και κατακτά την πρώτη θέση στα 100 μέτρα πεταλούδα, στα 100 μέτρα ύπτιο, και τη δεύτερη στα 50 μέτρα ύπτιο.

Το 2006 συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης για αθλητές με αναπηρία στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, όπου κατέκτησε έξι χρυσά μετάλλια. Τα αθλήματα στα οποία κατέκτησε την πρώτη θέση ήταν τα 200 μέτρα μικτή ατομική, τα 200 μέτρα ύπτιο, τα 100 μέτρα πεταλούδα, τα 100 μέτρα ύπτιο, τα 400 μέτρα ελεύθερο και τα 50 μέτρα ελεύθερο. Στα 4 πρώτα μάλιστα κατέρριψε και τα μέχρι τότε παγκόσμια ρεκόρ. Την ίδια χρονιά βραβεύτηκε ως καλύτερος αθλητής με αναπηρία από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών.

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο ήταν σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής Στους αγώνες αυτούς κατέκτησε έξι μετάλλια, χρυσό στην κατηγορία 100 μέτρων ελεύθερο, όπου κατέρριψε και το παγκόσμιο ρεκόρ, χρυσό στην κατηγορία 100 μέτρα ύπτιο, όπου και πάλι έκανε παγκόσμιο ρεκόρ, ασημένια στην κατηγορία 100 μέτρα πεταλούδα, στην κατηγορία 200 μέτρα μικτή και στην κατηγορία 50 μέτρα ελεύθερο, καθώς και χάλκινο στα 400 μέτρα ελεύθερο.

Θ. Ζαφειρίδης: Διαμάντι το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» – Συμβουλές για καλύτερη ενεργειακή απόδοση

Η εκπομπή Ζουν Ανάμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη, φιλοξένησε τον Θοδωρή Ζαφειρίδη – Διευθυντή Πωλήσεων της εταιρείας Kombi (κατασκευή συστημάτων θέρμανσης). Η συζήτηση περιστράφηκε

Read More »

Το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Φούφα το 1933 – Από τη στήλη του Γ. Καζαντζή στον ΠΑΛΜΟ (15/1)

Μια πολύ όμορφη και Ιστορική θα λέγαμε, φωτογραφία του πληθωρικού Δημοτικού σχολείου της Κοινότητας Παλαιοχωρίου, με το εκπαιδευτικό και το εκπαιδευόμενο μικρό και ενδιαφέρον προσωπικό

Read More »

Άσκιο: Διαδρομή σε ένα διαφορετικό βουνό χωρίς σκιά στην Δυτική Μακεδονία

Μία συννεφιασμένη και ελαφρώς κρύα μέρα είναι ιδανική ευκαιρία για εξερεύνηση του αινιγματικού φυσικού μακεδονίτικου τοπίου και δεν υπάρχει καταλληλότερο μέρος από ένα σχετικά άγνωστο

Read More »
X