Συμπολίτες μας εκδρομείς της Κρήτης, ψάχνοντας συνάντησαν τον καθηγητή τους των Μαθηματικών του 1950 και…. κάτι ψηλά, Αλέξανδρο Περάκη, που τους υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά και αγάπη και ενδιαφέρον, τόσο στο σπίτι του, όσο και στο χώρο διαμονής τους που τους επισκέφτηκε.

Με πολύ θερμά λόγια εκφράστηκε για την Πτολεμαϊδα και τους φιλόξενους κατοίκους στα δύσκολα εκείνα χρόνια του 1947-1949, όπου και στρατεύθηκε. Μετά την αποστράτευση του επανήλθε στο 8τατάξιο Γυμνάσιο της Πτολεμαϊδος, από όπου και μετατέθηκε γύρο στο 1954-1955 με τις καλύτερες των αναμνήσεων του από την Πτολεμαϊδα…

Περάκης Στ. Αλέξανδρος = ένας υπέροχος δάσκαλος, αυστηρός και δίκαιος κριτής, φιλικός με τους μαθητές του στο πλαίσιο των σχέσεων, καθηγητή-μαθητή με .. αρκετό χιούμορ και γνώστης του αντικείμενου διδασκαλίας..

ΚΑΛΗ ΤΟΥ ΩΡΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ.

Στη φώτο μας, από αριστερά: Ο γαμπρός Περάκη, η Χαλκίδου Εφη, ο Χαλκίδης Θόδωρος, ο καθηγητής, Περάκης Αλέξανδρο μαθηματικός, ο γράφων, Καζαντζής Γιώργος, ο Λίττας Νίκος, η Λίττα Κούλα και η Λίζα Καζαντζή.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X