Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκάκι, η σελίδα “Σκάκι Πτολεμαΐδας” ενημέρωσε το κοινό για τις καλοκαιρινές συναντήσεις που διοργανώνονται με τη βοήθεια όλων των σκακιστικών συλλόγων της Πτολεμαΐδας σε εξωτερικούς χώρους της πόλης μας, ώστε όλοι μαζί “να διασκεδάσουμε, να μάθουμε, να παίξουμε, να δούμε, να συζητήσουμε, να γνωριστούμε!”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην ανάρτησή τους.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στο φώτο-άλμπουμ παρακάτω:

Αναλυτικά η ανάρτηση έχει ως εξής:

“Από το 1966, η Διεθνής Σκακιστική Ομοσπονδία έχει καθιερώσει την 20ή Ιουλίου ως Διεθνή Ημέρα Σκακιού (International Chess Day), θυμίζοντάς μας την ίδρυσή της την ημερομηνία αυτή του 1924 στο Παρίσι.

Τον εορτασμό υιοθέτησε ο ΟΗΕ και με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, στις 12 Δεκεμβρίου 2019, ανακήρυξε την 20ή Ιουλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Σκακιού (World Chess Day), με το σκεπτικό ότι το σκάκι συμβάλλει ως ένα από τα αρχαιότερα παίγνια με διεθνή προβολή, στην προώθηση του διαλόγου, της αλληλεγγύης και της ειρήνης μεταξύ των λαών.

Είναι το μοναδικό άθλημα που μετά τον αγώνα οι δύο αντίπαλοι θα συζητήσουν μαζί την εξέλιξη της παρτίδας και τις σκέψεις τους. Οι σκακιστές παγκοσμίως ξεπερνούν τα 605 εκατομμύρια και γνωρίζουν ότι το σημαντικότερο και πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του αθλήματος δεν είναι τόσο η νίκη επί του αντιπάλου, όσο η ποιότητα της νίκης, οι έξυπνοι και στρατηγικοί συνδυασμοί και οι λεπτοί ελιγμοί. Το σκάκι καλλιεργεί και αναπτύσσει σπουδαία προτερήματα όπως την πειθαρχία, την σωματική και νοητική αντοχή σε πίεση χρόνου, την μνημονική ικανότητα, την λογική σκέψη, κ.α. Έχει αναδειχθεί από διεθνείς επιστημονικές μελέτες ότι η εκμάθηση και καλλιέργεια του σκακιού από μικρή ηλικία παρέχει πολλά και μοναδικά πλεονεκτήματα για τα παιδιά.

Οι σύλλογοι της Πτολεμαϊδας, σε μια προσπάθεια να φέρουν το σκάκι κοντά σε όλους, κανονίζουν καλοκαιρινές συναντήσεις σε εξωτερικούς χώρους της πόλης μας, ώστε όλοι μαζί να διασκεδάσουμε, να μάθουμε, να παίξουμε, να δούμε, να συζητήσουμε, να γνωριστούμε!
Πληροφορίες κι ενημερώσεις για τις συναντήσεις μας ανεβαίνουν στην ομάδα του FB «Σκάκι Πτολεμαΐδας».”

X