Φουρνά Ευρυτανίας: Και 2η πολύτεκνη οικογένεια αποφάσισε να μετακομίσει

Όταν το προηγούμενο καλοκαίρι η δασκάλα του χωριού Φουρνά Ευρυτανίας, Παναγιώτα Διαμάντη, και ο ιερέας πατήρ Κωνσταντίνος έβαζαν αγγελία ζητώντας οικογένειες με μικρά παιδιά να έρθουν για να μετοικίσουν στο χωριό τους προκειμένου να μην κλείσει το σχολείο τους, δεν περίμεναν ότι η πρόσκλησή τους θα γινόταν viral και θα υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση.

Πριν από περίπου έναν μήνα μια οκταμελής οικογένεια έγινε η πρώτη που μετοίκισε στη Φουρνά, ενώ την ερχόμενη Κυριακή θα γίνει η παρουσίαση της δεύτερης οικογένειας, την ώρα που υπάρχουν στην αναμονή ακόμη τρεις.

Πρόκειται για μια τρίτεκνη οικογένεια από τη Λαμία, όπου ο πατέρας είναι οδηγός βαρέων οχημάτων και είναι έτοιμη να μετακομίσει στο ορεινό χωριό της Ευρυτανίας.

Τι λέει για την πρωτοβουλία η δασκάλα του χωριού
«Αυτή τη στιγμή και με τη δεύτερη οικογένεια που θα μείνει στο χωριό μας, ενισχύουμε το δημοτικό μας σχολείο και πλέον θα έχουμε 8 παιδάκια, ενώ 10 παραμένουν στο γυμνάσιο. Έχουμε δημιουργήσει και το νομικό πρόσωπο, τη ΜΚΟ εθελοντική οργάνωση “Νέα Ζωή στο Χωριό” όπου θα δεχτούμε χορηγίες και δωρεές για να στηρίξουμε οικονομικά τις οικογένειες αυτές, αλλά και για τις επόμενες που είναι σε αναμονή», ανέφερε στο iefimerida.gr η δασκάλα Παναγιώτα Διαμάντη, η οποία είναι και η εμπνεύστρια της πρωτοβουλίας προκειμένου να μην ερημώσει το χωριό.

Σκοπός της ΜΚΟ «Νέα Ζωή στο Χωριό» είναι να βρεθούν πόροι έτσι ώστε εκτός από τις δύο πολύτεκνες οικογένειες που ήδη θα βρίσκονται στη Φουρνά, να μπορέσουν να έρθουν ακόμη τρεις που είναι σε αναμονή. Παράλληλα, στο πλευρό της πρωτοβουλίας είναι τόσο ο δήμος όσο και η περιφέρεια για την εργασία που θα κάνουν οι άνδρες των οικογενειών αυτών.

Η viral αγγελία
Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Αύγουστο η αγγελία που είχαν βάλει η δασκάλα και ο ιερέας του χωριού ανέφερε:

«Ζητούνται οικογένειες από χωριό της Ευρυτανίας κοντά στο Καρπενήσι. Σε χωριό της Ευρυτανίας αναζητούν μία (ή και περισσότερες ίσως) οικογένειες με παιδιά που να θέλουν να μετακομίσουν στο χωριό και να γράψουν τα παιδάκια τους στα σχολεία.

»Το χωριό διαθέτει: νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο και απέχει 40 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι. Παρέχεται δωρεάν σπίτι και δουλειά (τουλάχιστον για τον σύζυγο) και εννοείται βοήθεια με τα πρώτα έξοδα από όλο το χωριό! Αν γνωρίζετε κάποια οικογένεια που έχει ανάγκη μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες. Το χωριό βρίσκεται στην Ευρυτανία και απέχει 50 λεπτά από το Καρπενήσι και μιάμιση ώρα από τη Λαμία και την Καρδίτσα. Η κίνηση αυτή γίνεται κυρίως για να κρατηθούν ανοιχτά τα σχολεία.

»Το σπίτι παραχωρείται από την εκκλησία σε συνδυασμό με την κοινότητα και είναι απόλυτα κατοικήσιμο χωρίς να χρειάζεται να κάνουν κάτι οι ένοικοι. Ο κόσμος είναι πολύ καλός, βοηθητικός και τα σχολεία είναι πλήρως εξοπλισμένα. Ο ιερέας του χωριού τρέχει το θέμα. Η δράση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Μητρόπολης σε συνεργασία με τον ιερέα της Φουρνάς πάτερ Ντούσικο Κωνσταντίνο. Ακόμη, η εκπαιδευτικός Διαμαντή Παναγιώτα είναι μια Ευρυτάνισσα 4ης γενιάς που έχει επιστρέψει στο χωριό και επιθυμεί να το δει να ζωντανεύει και πάλι αλλά και τα σχολεία να παραμένουν ανοιχτά, έτσι, συνδράμει ενεργά στην προσπάθεια αυτή της εκκλησίας».

Η πρώτη οκταμελής οικογένεια που πήγε στο χωριό της Ευρυτανίας
Μετά την παραπάνω διαδικτυακή αγγελία τόσο ο ιερέας όσο και η δασκάλα έγιναν αποδέκτες εκατοντάδων τηλεφωνημάτων από ενδιαφερόμενους. Πλέον το χωριό φιλοξενεί δύο πολύτεκνες οικογένειες, ενώ, όπως προαναφέρθηκε, υπάρχουν ακόμη τρεις που είναι σε αναμονή μέχρι να βρεθούν πόροι.

Πηγή: https://www.iefimerida.gr

X