Ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» τoν σχεδιαστή μόδας, Βασίλη Ζούλια. Μαζί δημιουργούν μία πεντανόστιμη συνταγή: Φασόλια γίγαντες ελέφαντες Πρεσπών με ψητή μελιτζάνα .
Υλικά για 2 άτομα:
2 μελιτζάνες
3 μεσαίες ντόματες
1 κεφάλι σκόρδου
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια ξερά
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/4 κ.γ. ανθός αλατιού
1/8 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
3 κούπες φασόλια γίγαντες ελέφαντες Πρεσβών, βρασμένα
1 καρότο
1 φύλλο δάφνης
ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μαϊντανός φρέσκος
Για τη σάλτσα γιαουρτιου:
1/2 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
2-3 κ.σ. νερό
ανθός αλατιού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ξύσμα λεμονιού
μάραθος