Νωρίτερα από ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί, δηλαδή την 1η Μάϊου θα δοθεί στην κυκλοφορία η σήραγγα «Μαλακάσι Α» της Εγνατίας Οδού στην οποία γίνονται εργασίες συντήρησης.

Η σήραγγα θα αποδοθεί πιθανότατα την Μεγάλη Τρίτη, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος ο οποίος απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Πρέβεζας Σπύρου Κυριάκη σχετικά με την ασφάλεια που παρέχει η Εγνατία Οδό.

Η ερώτηση κατατέθηκε μετά τον θόρυβο που προκάλεσαν οι αναφορές του Περιφερειάρχη σε ελλιπή συντήρηση του οδικού άξονα και σε σήραγγα που είναι έτοιμη να καταρρεύσει. Οι δηλώσεις αυτές άλλωστε προκάλεσαν την παρέμβαση του Υπουργείου Υποδομών, την επίσκεψη του Υφυπουργού δύο φορές σε λίγες μέρες σε Γιάννινα και Μέτσοβο και τον έλεγχο της σήραγγας από πραγματογνώμονες.

Ο Υφυπουργός από το βήμα της Βουλής αυτή την φορά έδωσε απαντήσεις για την ασφάλεια του μεγαλύτερου αυτοκινητοδρόμου της χώρας.

Ο Νίκος Ταχιάος κάρφωσε για μία ακόμη φορά τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κάνοντας λόγο «για άστοχες δηλώσεις που δημιούργησαν πρόβλημα» ενώ σε άλλο σημείο είπε ότι «από την Περιφέρεια ανέκυψε το πρόβλημα» και υπογράμμισε ότι το Υπουργείο παρενέβη και έκανε ότι ήταν απαραίτητο για την ασφάλεια των μετακινήσεων.

Επανέλαβε ότι έγινε αυτοψία από ειδικούς πραγματογνώμονες και δεν προέκυψαν στατικά προβλήματα. Οι εργασίες που γίνονται αφορούν στην επίλυση προβλημάτων αποσάθρωσης στη σήραγγα.

Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι οι μετακινήσεις μπορούν να γίνουν χωρίς κανένα πρόβλημα και ανακοίνωσε ότι η σήραγγα θα αποδοθεί στην κυκλοφορία πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία, πιθανότατα την Μεγάλη Τρίτη, καθώς οι εργασίες προχωρούν πολύ γρήγορα.

Πηγή: https://www.epiruspost.gr

X