Το όραμα της WattCrop για την Ελλάδα παρουσίασε στο Renewable & Storage Forum ο Υπάτιος Μωυσιάδης, Managing Partner της εταιρείας.

Όπως τόνισε, η χώρα μας μπορεί να γίνει πρωταθλήτρια εξαγωγής κατά κεφαλήν πράσινης ενέργειας, με σημαντικό γεωπολιτκό ρόλο στις διασυνδέσεις. Ο ευρύτερος χώρος των ΑΠΕ μπορεί να φέρει σημαντικά οφέλη με επενδύσεις και θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά της, η WattCrop δημιούργησε μια δέσμη προτάσεων ως το 2050.

Ως προς την ενίσχυση δικτύου, ο κ. Μωυσιάδης τόνισε ότι οι επενδυτές μπορούν να πάρουν την πλήρη ευθύνη και κόστος κατασκευής των υποδομών σύνδεσης.

Στην αδειοδότηση υπογράμμισε ότι οι εταιρείες είναι έρμαια του κάθε υπαλλήλου που ερμηνεύει κατά το δοκούν τις διατάξεις, άρα υπάρχουν καθυστερήσεις σε αυτονόητα πράγματα. Επίσης, συχνά δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα ή δεν τηρούνται.

Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητη μια βάση δεδομένων για την ανάπτυξη των έργων.

Ο ίδιος εκτιμά ότι δεν είναι απαραίτητες πλέον οι επιδοτήσεις για τις ΑΠΕ. “Η αγορά πρέπει να λειτουργήσει και να κρατήσει αυτούς που μπορούν”, δήλωσε σχετικά.

Αντίστοιχα, θεωρεί ότι ήταν λάθος οι 3 διαγωνισμοί στην αποθήκευση. “Δώστε σε όλους τη δυνατότητα σύνδεσης, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε το κόστος, δεν θέλουμε επιδοτήσεις και αφήστε την αγορά να ισορροπήσει”, κατέληξε.

Πηγή: https://energypress.gr

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X