Πρόταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο να δεσμευτεί μαζί με τους Βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας, σε ένα ψήφισμα ή απόφαση με το οποίο θα ζητά από το Υπουργείο Υγείας να τοποθετήσει πέντε(5) manager ως Διοικητές των Νοσοκομείων της περιοχής χωρίς καμία πολιτική παρέμβαση, κατέθεσε στη συνεδρίαση του οργάνου τη Δευτέρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και γιατρός στο επάγγελμα, Τάσος Φούντογλου.

Απαντώντας σε ερώτημα για τη κατάσταση στις δομές υγείας, ο Τάσος Φούντογλου, στάθηκε στην επικείμενη τοποθέτηση Διοικητών Νοσοκομείων και απευθυνόμενος στο σώμα ζήτησε ως πρώτη κίνηση στήριξης των συγκεκριμένων δομών, να αποφασίσει πολιτικά το όργανο μαζί με τους Βουλευτές για επιλογή προσώπων που δεν θα έχουν σχέση «με κολλητούς, αυλικούς, κομματικούς παράγοντες και θα είναι άνθρωποι που δεν τους ξέρει κανείς».

Ο Αντιπεριφερειάρχης έφερε ως παράδειγμα και το πρόσφατο πρόβλημα με την έλλειψη αναισθησιολόγων, λέγοντας πως δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν δύο διοικητές μεταξύ τους και πρόσθεσε πως είναι η στιγμή να γίνει ένα πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση:

«Να απαιτήσουμε από το Υπουργείο Υγείας να μας στείλει 5 manager. Να κάνει μία αδιάβλητη διαδικασία της προκοπής, για να αρχίσουν κάποια πράγματα να αλλάζουν σε διοικητικό επίπεδο. Αν πάμε σε αυτά που ακούγονται στην πιάτσα υπάρχει μεγάλη απόσταση από το αίτημα για manager».

Επίσης στάθηκε και στην υπόθεση του υγειονομικού χάρτη της χώρας, ενημερώνοντας το σώμα πως η περιφερειακή αρχή θα συνεργαστεί με έναν από τους κορυφαίους επιστήμονες της χώρας ώστε να καταθέσει τις δικές της προτάσεις:

«Μέχρι χθες τον υγειονομικό χάρτη τον έκαναν βουλευτές και τοπικοί πολιτικοί παράγοντες. Είναι η στιγμή να τον κάνουν οι επιστήμονες και εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι ώστε να μας ως σοβαρούς συνομιλητές η πολιτεία».

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X