Ο γνωστός pastry chef, Δημήτρης Μακρυνιώτης ετοιμάζει με τον Ανδρέα Λαγό μία πεντανόστιμη συνταγή: Τσουρέκια με μαστίχα και κρόκο Κοζάνης.
Υλικά για 1 τεμάχιο:
15 γρ. ξηρή μαγιά (2 φακελάκια)
230 ml γάλα χλιαρό
150 γρ. ζάχαρη
130 γρ. βούτυρο, λιωμένο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 αβγά
1 κρόκος
2 κ.γ. υγρή βανίλια
1/ κ.γ. μαχλέπι τριμμένο (3 γρ.)
570 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
1/4 κ.γ. αλάτι
3 δάκρυα μαστίχας κοπανισμένα με 1 κ.γ. ζάχαρη
1 φακελάκι κρόκος Κοζάνης σε σκόνη
2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου
Για το ψήσιμο:
1 κρόκος
1/2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. νερό
αμύγδαλο φιλέ