Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια: Τι πρέπει να προσέξετε στο ψήσιμο

Η Τσικνοπέμπτη, η πιο “καπνιστή” μέρα του χρόνου, πλησιάζει και οι ψησταριές θα πάρουν φωτιά! Για να απολαύσουν οι καταναλωτές τα αγαπημένα τους εδέσματα χωρίς κινδύνους, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) δημοσίευσε οδηγίες για ασφαλές ψήσιμο. Από τη σωστή απόψυξη των τροφίμων έως το ομοιόμορφο ψήσιμο του κρέατος, οι συμβουλές αυτές εξασφαλίζουν γευστικές και υγιεινές επιλογές στο γιορτινό τραπέζι.

Δείτε τις βασικές προφυλάξεις που πρέπει να λάβετε ώστε να γιορτάσετε την ημέρα χωρίς προβλήματα:

– Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε

– Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο

– Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα

– Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του

– Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο

– Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.

– Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.

 

Δήμος Κοζάνης: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εγγραφές στους Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

     Εγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κοζάνης σχολικού έτους (2025-26) από 12/05/2025 έως και 20/06/2025. Ο Δήμος Κοζάνης ανακοινώνει ότι οι αιτήσεις

Read More »

Διαμαρτυρήθηκε επειδή παραχώρησαν προτεραιότητα σε μια έγκυο – “Μπορεί να περιμένει, δεν την πιάσαν οι πόνοι”

Σκηνές ντροπής εκτυλίχθηκαν στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Καλαμάτα, όταν κόσμος που περίμενε στη σειρά, έσπευσε να παραχωρήσει προτεραιότητα σε μια έγκυο γυναίκα. Ωστόσο, μια

Read More »
X