Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια: Τι πρέπει να προσέξετε στο ψήσιμο

Η Τσικνοπέμπτη, η πιο “καπνιστή” μέρα του χρόνου, πλησιάζει και οι ψησταριές θα πάρουν φωτιά! Για να απολαύσουν οι καταναλωτές τα αγαπημένα τους εδέσματα χωρίς κινδύνους, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) δημοσίευσε οδηγίες για ασφαλές ψήσιμο. Από τη σωστή απόψυξη των τροφίμων έως το ομοιόμορφο ψήσιμο του κρέατος, οι συμβουλές αυτές εξασφαλίζουν γευστικές και υγιεινές επιλογές στο γιορτινό τραπέζι.

Δείτε τις βασικές προφυλάξεις που πρέπει να λάβετε ώστε να γιορτάσετε την ημέρα χωρίς προβλήματα:

– Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε

– Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο

– Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα

– Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του

– Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο

– Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.

– Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.

 

Φλώρινα: Μαγευτικές εικόνες από τον παγωμένο καταρράκτη που γίνεται πόλος έλξης επισκεπτών

Οι κάτοικοι της Φλώρινας μπορεί να είναι συνηθισμένοι στις ακραία χαμηλές θερμοκρασίες αλλά την Πέμπτη είχαν την ευκαιρεία να αντικρίσουν ένα απόλυτα εντυπωσιακό θέαμα, σύφωνα

Read More »
X