Τεράστια η συμμετοχή αγροτών και επαγγελματιών από την Εορδαία, και στην φετινή Έκθεση Agrotica. Όλο και περισσότεροι είναι οι συμπολίτες μας που στρέφονται προς τον αγροτικό τομέα, αλλάζοντας τη δραστηριότητα τους. Έτσι ήταν πολλές εκατοντάδες οι επισκέπτες αλλά και οι εκθέτες (!) που συνέρρευσαν στην Agrotica το Σαββατοκύριακο.

 

Δεν είναι περίεργο το παραπάνω φαινόμενο. Ίσα ίσα, κάποιοι το θεωρούν απολύτως αναμενόμενο. Όπως είχε πει σε συνέντευξη του άλλωστε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βερμίου Κυριάκος Λωτίδης, πλέον το κύριο εισόδημα της περιοχής θα προκύπτει από την αγροτική παραγωγή.

 

Και αφού μιλάμε για αγρότες, δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε το μέγεθος αλλά και το αποτύπωμα, που αφήνει πίσω της η μεγαλειώδης πορεία με τα τρακτέρ στην πόλη της Πτολεμαΐδας την προηγούμενη Πέμπτη. Οι παλαιότεροι λένε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαμαρτυρία όλων των εποχών στην Πτολεμαΐδα, σε ότι αφορά τη μαζικότητα της αλλά και των ενθουσιασμό των συμμετεχόντων.

 

Το πιο εντυπωσιακό δε στην πορεία, είναι ότι το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των οδηγών των τρακτέρ, ήταν νέοι σε ηλικία. Μιλάμε για εκατοντάδες αγρότες 30 ή 40 ετών, που φαίνεται πως αποτελούν την ελπίδα για να μεγαλώσει η αγροτική παραγωγή, και να ζωντανέψουν ξανά τα χωριά μας.

 

Πάει καιρός που το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο δεν έχει Διοικητή, και τα σχετικά καθήκοντα ασκεί …προσωρινά η Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας. Βέβαια μαθαίνουμε πως η διορία για να κάνουν αιτήσεις στη σχετική προκήρυξη οι φιλόδοξοι νέοι Διοικητές τελείωσε. Τουλάχιστον δύο είναι οι υποψήφιοι Διοικητές για το Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, από όσο τουλάχιστον γνωρίζουμε. Μπορεί να είναι και παραπάνω, αφού συνολικά είναι οι αιτήσεις είναι επταπλάσιες από τις θέσεις των Διοικητών!

 

Ουδέν νεότερο σχετικά με τις Τηλεθερμάνσεις, από το Υπουργείο Ενέργειας. Ελπίζουμε να έχει γίνει κατανοητό στους επιτελείς ότι πρέπει να ληφθεί μια γενναία πολιτική απόφαση να υποστηριχθεί η λειτουργικότητα και η βιωσιμότητα τους. Και φυσικά, όλος αυτός ο προγραμματισμός πρέπει να είναι εναρμονισμένος και με τη στρατηγική της ΔΕΗ. Μαθαίνω πως η ηχηρή αντίδραση του Παναγιώτη Πλακεντά για το τέλος της λιγνιτικής λειτουργίας της 5ης Μονάδας, ακούστηκε μέχρι την Αθήνα.

 

Συνεχίζει να είναι …τεταμένο το κλίμα στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η Αντιπολίτευση ψάχνει αφορμές για “μανούρα” κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, εγείροντας ενστάσεις σε διαδικαστικά κυρίως ζητήματα. Αυτό πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Πάντως, εντύπωση προκαλεί την ίδια στιγμή, το ότι ζητάει από τον Περιφερειάρχη να δεχτεί να βάλει εκπροσώπους της Αντιπολίτευσης στις Διοικήσεις των Νομικών Προσώπων που συμμετέχει η Περιφέρεια, γεγονός που είναι στη διακριτική του ευχέρεια. Να μην ξεχάσουμε βέβαια, και την προ ενός μηνός άρνηση της αντιπολίτευσης να ψηφιστεί ομόφωνα ο Νίκος Σαμαράς για την προεδρία του σώματος.

 

Εν αναμονή βρίσκεται η Δυτική Μακεδονία, για τα πρόσωπα από την περιοχή που θα συμμετέχουν στα ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων. Μείνετε συντονισμένοι.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X