Με παρέμβαση του τάδε Βουλευτή, χορηγεί Integrated master το δίνα Τμήμα του Πανεπιστημίου; Κάπου να υπάρχει κι ένα μέτρο με τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις των Βουλευτών. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Σε λίγο θα μας πουν ότι μοιράζουν και Διδακτορικά, με τη μέθοδο “κατόπιν ενεργειών μου”.

 

Ένα μεγάλο “στοίχημα” έβαλε ο νέος συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Γιάννης Μπαλαμπανίδης. Ο Κοζανίτης δικηγόρος με καταγωγή από την Εορδαία και τα Σέρβια έχει απευθύνει ένα μπαράζ προσκλήσεων προς τους πολίτες που είχαν οποιοδήποτε πρόβλημα με την περιφέρεια το προηγούμενο διάστημα, να προσέλθουν στην δομή του συμπαραστάτη, ώστε ο ίδιος στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του να προωθήσει επίλυση ζητημάτων. Σίγουρα μεγαλώνουν οι προσδοκίες από το θεσμό Και σίγουρα ο φόρτος που θα έχει να αντιμετωπίσει είναι μεγάλος αφού τα προβλήματα όλων των προηγούμενων ετών είναι ουκ ολίγα. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στον ανήφορο που αποδέχθηκε να ανέβει !

 

Ιδιαίτερα επιθετικός προς τη ΔΕΗ φάνηκε πως είναι ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε προχθές Δευτέρα, με θέμα την έγκριση ή μη του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου για τη ζώνη απολιγνιτοποίησης Αμυνταίου και Πτολεμαΐδας. Ο Δήμαρχος Εορδαίας ήταν πολύ επικριτικός σε ότι αφορά τη ΜΠΕ χαρακτηρίζοντάς την, “μελέτη κατά παραγγελία”, ενώ κριτίκαρε και τις νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες της ΔΕΗ σχετικά με την λιανική πώληση ηλεκτρικών συσκευών.

 

Δεν ήταν φυσικά τυχαίο όλο αυτό. Γνωρίζουμε ότι υποβόσκει η “αντιπαλότητα” ελέω Τηλεθέρμανσης, και οι διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στη ΔΕΗ και τους Δήμους για το τι μέλλει γενέσθαι στο ζήτημα της προμήθειας θερμικής ενέργειας.

 

Ακόμα μικρότερη τιμή εκκίνησης θα έχει η τελευταία δημοπρασία που προτίθεται να κάνει ο Δήμος Εορδαίας για την ανακοίνωση για την ενοικίαση του Δημοτικού αναψυκτηρίου στο παλιό πάρκο Πτολεμαΐδας. Ένα τίμημα που από τα 15.000 ευρώ ετησίως έφτασε να είναι 8.000 ευρώ, τη στιγμη που έχουμε το φόβο ότι και πάλι μπορεί να μην βρεθεί ενοικιαστής. Απίστευτο και όμως αληθινό. Ίσως αυτό είναι και ένα μήνυμα που πρέπει να λάβει η κοινωνία σε σχέση με το μειωμένο ενδιαφέρον που υπάρχει για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της εστίασης στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

 

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μάθαμε επίσης για τις ενέργειες που κάνει ο δήμος για την κατασκευή νέου κτιρίου που θα στεγάσει το 2ο ΕΠΑΛ. Από την άλλη μεριά, ακούμε συνεχώς για τη μείωση του μαθητικού πληθυσμού. Αλήθεια έχει γίνει καμία έρευνα που αποτυπώνει τη μείωση του μαθητικού πληθυσμού και καμία μελέτη για το πως θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι αίθουσες που εκ των πραγμάτων “περισσεύουν” κάθε χρόνο, από την όλο και αυξανόμενη μείωση του μαθητικού πληθυσμού; Μήπως συνεχίζουμε να φτιάχνουμε σχολικά κτίρια, τη στιγμή που έχουμε ξεμείνει από μαθητές;

X