Μετά την παραίτηση του Σταύρου Παπασωτηρίου, ο οποίος άφησε το Μποδοσάκειο “για τα μάτια του Κοινοβουλίου” μπήκε ως προσωρινή Διοικήτρια του Νοσοκομείου η Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας Δέσποινα Καρασαββίδου. Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού όμως, λέει ο λαός. Η ασκούσα χρέη διοικητή, έχει βάλει πλάτη για σχεδόν ένα χρόνο από τότε που η θέση χήρεψε. Τα πράγματα σε διοικητικό επίπεδο κυλούν ομαλά, παρά το ότι το Υπουργείο δεν έχει καλύψει το “κενό διοίκησης”. Επιπλέον, εκπληρώνονται μακροπρόθεσμοι στόχοι του νοσοκομείου, κυρίως αναπτυξιακού και επιστημονικού χαρακτήρα, όπως η δυνατότητα πλήρους εκπαίδευσης στην ειδικότητα της νεφρολογίας, αλλά και η Λειτουργία ακτινοθεραπευτικής Μονάδας στο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας. Σημαντική η προσπάθεια της Διοικήτριας, αλλά και η συμβολή του Διοικητικού Συμβουλίου που συνδράμει στην επίτευξη των στόχων.

Μεγάλη “πρόκληση” η επιτυχία της αποκριάτικης παρέλασης που για πρώτη φορά θα διοργανώσει ο Δήμος Εορδαίας. Ένας στόχος μεγάλος, που φιλοδοξεί να ζωηρέψει την “άτονη” εκείνες τις μέρες Πτολεμαΐδα. Ήδη άρχισαν κάποιοι ανταγωνισμοί με γειτονικές πόλεις που κάνουν παρελάσεις. Το θέμα είναι ότι υπάρχει αρκετός κόσμος που θέλει να συμμετέχει, και εκτιμούμε πως θα υπάρξει ικανοποιητική συμμετοχή, τουλάχιστον για την πρώτη χρονιά. Αισιόδοξος φάνηκε, και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Ιωαννίδης. Για να δούμε…

Δεν άρχισε καλά η θητεία του περιφερειακού συμβουλίου. Πολλές οι εντάσεις, και μάλιστα χωρίς λόγο. Τα εκλογικά απόνερα δημιουργούν εντονότατες συζητήσεις και αντεγκλήσεις, σε απολύτως διαδικαστικά μάλιστα θέματα. Η πρώτη συνεδρίαση δεν πήγε καθόλου καλά, με τον Σωτήρη Βόσδου να “σηκώνει” υπερβολικά μια τυπική εισήγηση για την εξουσιοδότηση ενός υπηρεσιακού παράγοντα να προβαίνει σε πράξεις καθημερινότητας, και τον Γιώργο Κασαπίδη να λέει μεταξύ άλλων “ντροπή σας”.

Ο Χριστός έλεγε: “αν κάποιος σε χαστουκίσει, γύρνα και το άλλο μάγουλο”. Έτσι και η Περιφερειακή Αρχή, συνεχίζει να ψηφίζει τους εκπροσώπους της Αντιπολίτευσης στα διάφορα νομικά πρόσωπα, ενώ η Αντιπολίτευση δεν ψήφισε τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Νίκο Σαμαρά για το αξίωμα του. Και με την ευκαιρία, να πούμε πως ο νέος Πρόεδρος πρέπει στο εξής να είναι αυστηρότερος στην τήρηση του κανονισμού, με δεδομένες τις νέες συνθήκες.

Ερωτηματικό αποτελεί η στάση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Στάθη Κωνσταντινίδη, στην επικείμενη ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Ο Υφυπουργός φέρεται να είχε σθεναρές αντιδράσεις το προηγούμενο διάστημα, ενώ σύμφωνα με το protothema.gr, πλέον φαίνεται πως είναι πιο θετικός. Και μπορεί ο Πρωθυπουργός να είπε ότι δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία για του Βουλευτές, δεν ισχύει προφανώς όμως το ίδιο για τους Υφυπουργούς.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X