Μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε το πως ήρθε στην Πτολεμαΐδα το Τμήμα Μαιευτικής, αποτέλεσε η βράβευση του Σεραφείμ Σαββίδη από το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας. Επειδή τίποτα δεν είναι αυτονόητο, και επειδή πολλά ξεχνιούνται σε αυτόν τον τόπο, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος κατέγραψε το ιστορικό της διεκδίκησης και της κατάκτησης του στόχου της ίδρυσης και λειτουργίας του Τμήματος. Ο πρώην Υπουργός, με συνοδοιπόρους τον Παναγιώτη Πλακεντά, τον Στέργιο Γκανάτσιο, και τον τότε Δήμαρχο Γρηγόρη Τσιούμαρη πέτυχαν τον μεγάλο στόχο να εγκατασταθεί το Τμήμα στην Πτολεμαΐδα.

 

Η πρωτοβουλία πάντως,  του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι άκρως σημαντική. Αναδεικνύει τις θετικές πτυχές της σύγχρονης ιστορίας του τόπου, και αποδεικνύει πως υπάρχουν άνθρωποι που πάλεψαν για αυτόν τον τόπο, πάλεψαν ώστε να δημιουργηθούν δομές που έδωσαν ταυτότητα στην πόλη. Ένας τέτοιος ήταν ο Σεραφείμ Σαββίδης. Ακόμα μεγαλύτερη αξία στην προσφορά του δίνει, το γεγονός ότι ο Καθηγητής δεν είναι καν από την Εορδαία. Ελπίζουμε η πορεία του και η προσφορά του, να εμπνεύσουν κι άλλους συμπολίτες μας να βοηθήσουν στην ανάπτυξη ενός θετικού προσήμου για την περιοχή.

 

Ασταμάτητα και σε φουλ ρυθμούς, δουλεύει ο Γιώργος Αμανατίδης προετοιμάζοντας τη θητεία του στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης, έχει αλληλουχίες τεχνικών συναντήσεων με φορείς της περιοχής, και καταγράφει προβλήματα, αιτήματα και σχεδιασμούς συνεργειών. Πηγαίνει από συνάντηση σε συνάντηση, με το γνωστό μαύρο ημερολόγιο, το οποίο συνοδεύει τις σημειώσεις του σε κάθε του ραντεβού. Πληροφορίες, λένε πως ήδη δρομολογεί – έστω και ανεπίσημα – την ωρίμανση και υλοποίηση έργων.

 

Με μόλις μία Βουλευτή έμεινε στη Δυτική ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την ανεξαρτητοποίηση της Θεοπίστης Πέρκα, η Καλλιόπη Βέττα θα κληθεί να σηκώσει το “βάρος” της εκπροσώπησης όλης της Περιφέρειας από κομματικής άποψης. Έναν Βουλευτή έχει και το ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΝΔ 5 Βουλευτές.

 

Και ενώ μιλάμε για Βουλευτές, καλό είναι να μην ξεχνάμε, την πιθανότητα ανακατανομής των εδρών σε εθνικό επίπεδο, σε περίπτωση που έχουμε εξελίξεις νομικού-δικαστικού είδους με τους “Σπαρτιάτες”.

 

Έπιασε κιόλας δουλειά, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας. Λίγες μόλις ώρες μετά τη συγκρότηση του σε σώμα, ανακοινώθηκε η νέα Πρωτοβουλία του Συλλόγου για τα Φυσικά Καταστήματα των μελών, που αφορά σε ένα πρόγραμμα πιστότητας πελατών. Μια μεγάλη καινοτομία, που φαίνεται να κρύβει πολύ δουλειά από πίσω, από τους επιτελείς του συλλόγου. Ο ιθύνων νους, είναι ο Πρόεδρος Θοδωρής Βυθούλκας, ο οποίος  επιβραβεύθηκε για τις πρωτοβουλίες αυτές με την πανηγυρική επανεκλογή του.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X